Medik8 Crystal Retinal 6

Krásný den,

pokud jste příznivci kvalitní a účinné anti-age kosmetiky, pak je dnešní recenze přesně pro vás. Několik týdnů jsem totiž testovala super silné noční sérum proti vráskám Crystal Retinal 6 značky Medik8. Tu vám snad již nemusím představovat. Pokud však přeci jen tápete, mrkněte na mou první velkou recenzi několika produktů této britské značky, které s mou aknózní pletí udělaly doslova zázraky (důkazy přiloženy).


Crystal Retinal 6
Noční sérum s 0,06% retinaldehydem je považováno za malý zázrak v boji proti vráskám a je vychvalováno všude ve světě. Retinaldehyd je mimochodem ještě účinnější, než klasický retinol (vitamín A), který má sám o sobě velmi pozitivní účinky na obnovu pleti, zmírnění vrásek a v boji proti akné. V podstatě se jedná o to, že retinol, aby byl účinný, musí projít v organismu přeměnou na retinaldehyd a v dalším kroku na kyselinu retinovou. Crystal Retinal 6 obsahuje přímo retinaldehyd a od účinku na kožní buňky jej tak dělí pouze jeden krok. Tím je považován za jeden z nejlepších a nejúčinnějších anti-age produktů vůbec.


Balení zaujme na první pohled. Od ostatních Medik8 produktů, které mají typicky bílý, jednoduchý a čistý design, se Crystal Retinal 6 očividně liší díky stříbrnému obalu. Tím ho povyšuje na pomyslnou luxusní rovinu (alespoň za mě). Obsah 30 ml by měl vystačit na 3 měsíce používání. Vzhledem k velmi praktické pumpičce, díky které můžete velmi snadno korigovat množství vytlačeného produktu, si myslím, že je odhad délky používání velmi reálný.


Samotné sérum má světle oranžovou barvu, je velmi příjemné, má lehounkou konzistenci a jemnou vůni. Oproti retinovolému séru (3TR), které má olejovou konzistenci, u tohoto nočního séra maximálně oceňuji vynikající a téměř okamžitou vstřebatelnost, a to i na mé mastné pleti. Ihned po nanesení je pleť taková hutná, vláčná, velmi příjemná na dotek. Nanáším na pleť celého obličeje, soustředím se hlavně na místa vyššího výskytu vrásek, roztírám i na krk. Ráno je pleť viditelně sjednocená, projasněná a vypnutá. Výrobce uvádí viditelné výsledky do 4 týdnů, ale mně stačilo pár dní pro první očividné zlepšení. Protože i ve svém věku (31 let) bojuji s výskytem občasného akné, nemohu si vynachválit rychlost vysušení a zacelení nově vzniklého boláku. Jeden den většinou trvá zastavení infekce a vznik stroupku, další den už se stroupek díky rychlejší obnově kolagenu sám odlupuje, aniž by vznikla ranka, nebo jizvička. Ach, kéž bych o tomto zázraku věděla dříve, má pleť by dnes zcela jistě vypadala jinak.


Protože jednou z nesporných výhod mastnější pleti je i to, že vrásky vznikají později, než například u suché pleti, mám jen jemné vějířky smíchu kolem očí. Prevence je ale základ, navíc, když sérum jemnou kůži kolem očí citelně vyhlazuje a zpevňuje. Celkově má pozitivní vliv na vzhled pleti, sjednocení barevného tónu, zesvětlení pigmentových skvrnek a vyplnění pozůstatků po akné, případně rychlejší vyléčení nově vzniklých pupínků.


Pokud vám z jakéhokoli důvodu nevyhovují olejová séra, případně pokud chcete opravdu luxusní anti-age péči a jste ve věku 30+, pak vám můžu Crystal Retinal 6 rozhodně doporučit. Stejně jako u každé kosmetiky obsahující vitamín A je ale třeba dát pozor na užívání v těhotenství a při kojení. Zároveň je ve fázi retinolové kůry třeba zvýšit denní sluneční ochranu pleti. Retinaldehyd totiž může zvyšovat citlivost pleti na sluneční záření.

Crystal Retinal 6,  balení 30 ml, cena 1700 Kč

I druhé testování kosmetiky značky Medik8 dopadlo na výbornou. Jsem zvědavá, zda i další testované produkty dosáhnou takové kvality, jako ty doposud.

Děkuji Medaprex za poskytnutí séra na testování.

Co vy a Medik8? Už jste měly možnost zhodnotit kvality jejich kosmetiky? Případně co z jejich portfolia vás nejvíce zaujalo?

Krásný den,
Gábi
@beautygabu

Komentáře

Oblíbené příspěvky