Unikátní parfém Bottega Veneta

Hezký den,

jak jste si už jistě mohli všimnout, kromě všeobecně známých parfémů u mě můžete narazit právě i na ty méně obvyklé, možná i trošku kontroverzní. A přesně takové jsou, dle mého, parfémy světoznámé značky Bottega Veneta. O letní vůni Illusione jsem se rozepsala ZDE, dnes se však podíváme na složení jednoho ze základních parfémů BV pro ženy s všeříkajícím názvem Bottega Veneta



Jako první u této parfémové vody zcela jistě zaujme minimalistický flakon, dokonale jednoduchý, přesto elegantní. Takové má ostatně značka všechny, masivní sklo, čisté linie, dekorativní prvek na víčku, vše inspirováno tvarem tradiční benátské karafy. U této vůně je poznávacím znamením kožená stužka kolem hrdla a textura intrecciato na dně lahvičky, obojí tolik typické pro kožené výrobky Bottega Veneta. K dostání jsou na Notino tři velikosti flakonu - 30, 50 a 75 ml za cenu 1255, 1675 a 2155 Kč.


A teď už k tomu nejdůležitějšímu, tedy k vůni samotné. Doposud jsem asi nenarazila na vůni, která by v mém okolí vyvolávala tolik rozporuplných pocitů a názorů. Parfémová voda je inspirována benátským venkovem, vůní sena, svěžími loukami, zemí i dřevem a hlavně kůží, kterou ve svých rukách zpracovává italský mistr. Vůně nese označení květinová chypré s výraznými koženými akordy, určena je pro elegantní a moderní ženu. Přikláním se k tomu, že je hřejivá a spíše bych ji tak doporučila na chladnější období. Ale zároveň to není žádná dusivka, takže i v létě si jistě získá vaše srdce.



Pro mě je velmi vyrazným a krásným prvkem vůně milovaný jasmín a kůže, sestra zase intenzivně cítí zbožńované pačuli, mamce parfém vůbec nevoní. Jedna kolegyně by se vůní nejraději polila od hlavy k patě, druhá by si ji nikdy nepořídila. Jak říkám, opravdu rozporuplné dojmy, proto rozhodně doporučuji vůni nekupovat naslepo a nejdříve si ji pořádně ovonět a vyzkoušet na své vlastní kůži. Každopádně výdrž vůně je celodenní, byť s postupem času na kůži jemně slábne. Na oblečení vám však vydrží i několik dní.

Složení:
Hlava: pepř, bergamot
Srdce: jasmín pravý (arabský)
Základ: kůže, mech, pačuli

Znáte vůni Bottega Veneta? Měli jste možnost ji ovonět? Zajímá mě, jak voní právě vám. A pokud jste tu možnost doposud neměli, zaujalo vás složení?

Budu se těšit na vaše komentáře.

Přeji vám krásný předvánoční čas,

vaše Gábi
@beautygabu


Komentáře

Oblíbené příspěvky