Zpátky do formy - zpevňující a zeštíhlující tělová kosmetika

Hezký, téměr jarní den,

taky jste si dali na začátku roku klasické předsevzetí, jak budete pravidelně sportovat a pečovat o sebe? Já ano, ostatně jako každý rok :) Ovšem člověk míní a zdraví mění. Téměř měsíční covid a chřipka, do toho akutní problémy se zády, no začátek roku jako malovaný :) 



Původně jako podpůrný prostředek ke cvičení jsem měla v plánu používat i zpevňující a zeštíhlující kosmetiku. I bez možnosti cvičení jsem si ale řekla, že ji stejně otestuji, a alespoň budu moci zhodnotit, jaké účinky má skutečně kosmetika samotná bez vlivu cvičení. Rozhodla jsem se zaměřit na italskou značku Collistar, jejíž produkty znám převážně z kategorie dekorativní kosmetiky. Objemové řasenky ShockInfinito i Volume Unico jsou všechny naprosto skvělé! Tělová kosmetika však byla pro mě velkou neznámou, a byla jsem tak sama zvědavá na účinky a výsledek. Vyzkoušela jsem tři produkty zaměřené na zeštíhlení a zpevnění kontur těla - kofeinové a escinové kapsle, tělový krém a dvoufázový fluid ve spreji.

Kapsle proti celulitidě
Nenechte se zmást, tyto želatinové kapsle se neužívají vnitřně, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale jejich obsah se vmasírovává do míst postižených celulitidou. Obsahují kofein, který podporuje spalování tuků a escin pro okamžité zlepšení vzhledu pokožky. Mají čisté složení bez obsahu vody, konzervantů, barviv, parfemace i alkoholu.  


Použití je snadné, jednoduše ustříhnete špičku a středně hustou tekutinu máznete krouživými pohyby na problematické partie. Balení obsahuje 14 kapslí a jedna kapsle směle vyjde na obě nohy včetně zadečku. Sérum se dobře roztírá, není mastné a opravdu je pokožka již po prvním použití výrazně hebká a jemná. Výraznou změnu v úbytku celulitidy jsem však po vypotřebování balení nezaznamenala. Dle mého názoru je 14 dní krátká doba a byl by třeba alespoň měsíc až dva každodenního použití. Masáž se sérem je však příjemná a pokožka je po ní velmi hladká, jemná. Doporučuji ho spíše pro mírnější výskyt celulitidy, případně pro zlepšení stavu pokožky např. před dovolenou.
Balení 14 ks, cena 552 Kč, k dostání ZDE 



Zeštíhlující a zpevňující tělový krém
V prvé řadě, krému je opravdu hodně, balení je obrovské (400 ml), takže tady se nemusíte bát, že by vám brzy došel i při každodenním používání. Navíc je krém poměrně hutný a nemusíte ho tak nabírat mnoho pro pokrytí celého těla. Má příjemnou vůni i konzistenci a je speciálně určen pro ty, kteří/které trpí zadržováním vody v těle. Měl by cílit na celulitidu, navracet pokožce pružnost a zpevňovat a zeštíhlovat kontury těla. 


Musím podotknout. že krém jsem začala testovat jako první ze všech 3 produktů Collistar, a kromě toho, že pokožka byla v podstatě už po prvním použití neskutečně heboučká, zpevnění a lepší vzhled pokožky byl výrazně znatelný do 14 dnů. Věřím tomu, že hodně napomáhá i intenzivní masáž problematických míst, kterou u každého natírání aplikuji buď s pomocí prstů nebo speciálního kartáče s dřevěnými zaoblenými "hroty". Ale tím vůbec nezpochybňuji účinky krému, za mě je skvělý!
Balení 400 ml, cena 873 Kč, k dostání ZDE 



Zpevňující tělový fluid
Na tento dvoufázový olejový koncentrát jsem byla hodně zvědavá. Slibuje totiž díky obsahu odvodňovacích řas a peptidů odstranění přebytečných tekutin a tuků z těla využitím šokové terapie. Fluid (nebo chcete-li sérum) je dvoufázový, kombinuje účinky vodní a olejové fáze a je tak potřeba jej před použitím dobře protřepat, aby se smíchaly obě účinné složky. V olejové fázi se nachází 4 druhy mořských řas, které odstraňují z těla nadbytečnou vodu. Ve vodní fázi jsou pak peptidy, které redukují hromadění lipidů uvnitř tukových buněk. Aplikace je formou spreje, což je maximálně pohodlné a můžete si nadávkovat přesně tolik tekutiny, kolik potřebujete na dané místo. Přirovnala bych fluid k suchému oleji, je ze všech tří testovaných produktů nejlepší k cílené masáži postižených míst, hezky se vstřebává, ale lehce mastný film zůstane. Proto doporučuji mazat spíše před spaním než před odchodem do práce apod. Co se účinků týče, přirovnala bych ho k výše popisovanému krému, ale ještě o chlup lepší a účinnější. A taky se mi s ním lépe pracuje a je pro mě na kůži příjemnější. Doporučuji všema deseti!
Balení 200 ml, cena 622 Kč, k dostání ZDE 



Jak se vám testované produkty líbí? Musím říct, že krém a fluid rozhodně pořídím znovu. Mají hezké výsledky a jsem si stoprocentně jistá, že kdybych mohla testování doplnit ještě o aerobní pohybové aktivity, výsledky by byly skvělé. Máte nějaké své oblíbence pro zpevnění a zeštíhlení problematických partií? Podělte se o ně v komentáři. A pokud zrovna vybíráte, mrkněte na Elnino, kde je široká nabídka všech produktů, které vás jen napadnou, za ty nejlepší ceny.

Krásný den,
Gábi
@beautygabu

Komentáře

Oblíbené příspěvky