Gurmánské svíčky pro podzimní a zimní pálení

Rok se s rokem sešel a za okny začíná být pomalu ale jistě pěkně nevlídno, na zemi leží popadané listí všemožných barev a my se začínáme halit stále více do teplých vsrtev. PODZIM - To je přesně ten čas, kdy přecházím z lehkých květinových a svěžích svíček (ano, pálím i v létě, jen vybírám vhodné vůně) na ty hřejivé, gurmánské, kořeněné. A pokud si nevíte rady s výběrem, níže máte pár tipů na ty, které jsem si letos oblíbila ve své domácnosti já.



Yankee Candle Spiced Orange
Opravdu naprosto dokonalá vůně, taková, kterou si představíte, když někdo řekně podzim. Energizující vůně krvavých pomerančů spolu s kořením a špetkou sladké vanilky. Není to žádná uměla citrusová vůně podobná osvěžovačům na toaletu. Tohle je opravdu autentická pomerančová vůně. Jako byste svařili pomeranče i s kůrou spolu s kořením, zázvorem a zasypali vanilkovým cukrem. Při sychravém počasí vytvoří v mítnosti krásně útulno a zároveň má energizující a povzbudivé účinky, pokud trpíte podzimní únavou.


Hlava: zázvor, ozonický tón, citrusy
Srdce: akord koření
Základ: vanilka
K dostání ZDE 



Village Candle Maple Butter
Na gurmánské vůně mě užije, a je jasné, že vůně čerstvých lívanců zalitých horkým javorovým sirupem mezi takové rozhodně patří. Představte si to ráno, venku pochmourno, možná už i sněží, vy přijdete celí rozespalí do kuchyně, kde se line jedinečná vůně lívanců právě sundaných z pánvičky. V rendlíku se rozehřívá máslo s vanilkou, medem a cukrem, stačí jen hojně zalít nadýchané sladkosti na talíři. Jaký pocit ve vás taková představa vyvolává? Teplo, štěstí, útulnost domova? Přesně takovou atmosféru navodí svíčka YC Maple Butter - je dokonalá! A určitě oceníte i dva bavlněné knoty, které zaručí rovnoměrné vypalování vosku.



Složení: javorový sirup, vanilka, máslo, med, cukr
K dostání ZDE 



Yankee Candle Candied Cranberry
U lahodné gurmánské vůně zůstaneme, tentokrát si však představte sladce šťavnatou vůni ještě horkého máslového koláče s divokým ovocem a malinami, hojně zasypaného vanilkovým cukrem. Je to krása, že? A kromě toho, že tato svíčka tak nádherně voní, zároveň funguje i jako stylový doplněk díky zlatému víčku, které má zároveň využití i jako podstavec chránící nýbytek před teplem dohořívající svíčky.



Hlava: cukr s citrónem, sladký pomeranč, malinové pyré
Srdce: cukrová vata, kandované fialky, brusinkový koláč, granátové jablko
Základ: čisté pižmo, vanilkový extrakt, slad
K dostání ZDE 



WoodWick Tonka & Almond Milk
Poslední svíčka z mého výběru nabídne nejen čichový zážitek, ale také sluchový vjem v podobě jemně praskajícího dřevěného knotu, který vás alespoň částečně přenese k útulnému hořícímu krbu. Svíčky WoodWick patří mezi mé nejoblíbenější, speciálně pak White Honey, která je za mě ta vůbec nejkrásnější ze všech. Varianta Tonka a mandlové mléko je ale velmi podobná, stejně hřejivá, krémová, s dřevitým karamelovo-vanilkovým podbarvením. Povedený je i design svíčky v podobě silného skleněného těla (to můžete po dohoření využít jako vázu, dekorační nádobu) a víčka z masivního dřeva.



Hlava: růžové pačuli, fazole tonka, vanilka, citrusy
Srdce: balzám, jalovec, šafrán
Základ: mandlové mléko, vrba, cedrové dřevo
K dostání ZDE 



Co říkáte mému výběru? Zaujala Vás některá ze svíček? Pokud uvažujete nad koupí, na Elnino najdete neskutečný výběr za skvělé ceny. Napiště mi tu vaši nejoblíbenější svíčku, ať se vzájemně inspirujeme.

Krásný podzimní čas,
Gábi
@beautygabu

Komentáře

Oblíbené příspěvky