Voňavá novinka - Hugo Boss Alive Intense

Hezký den,

víte, že jsem velkou milovnicí krásných a mnohdy nevšedních vůní a ráda vám je zde představuji. Často mě z novinek zaujmou právě ty, které jdou mimo proud a mají za sebou třeba i méně známou značku. Tentokrát jsem však sáhla po oblíbené značce Hugo Boss s horkou novinkou parfémovou vodou Alive Intense. Ta navazuje na toaletní a parfémovou vodu Alive, které jsou obě naprosto překrásné. U mě z těchto dvou vede toaletní voda, která je odlehčená, svěží a má překvapivě skvělou výdrž. 



Pojďme ale zpět k Alive Intense. Vůně byla vytvořena pro sebevědomé ženy, které rády riskují a vystupují ze své komfortní zóny a z davu, chtějí být odvážné, cítit se sexy a jednoduše ALIVE. Nese označení ambrově-dřevitá a slibuje ještě více šťavnatého ovoce, smysné ambry a koření. Obsahuje "jen" 3 vonné složky, ale rozhodně zde platí, že v jednoduchosti je síla. 



První, co ucítíte, jsou lahodné maliny. Jsou ve vůni velmi intenzivní, šťavnaté a nemají žádný chemický "ocas", cítit jsou po celou dobu, kdykoli si přičichnu ke kůži. Neztrácí nic na své intenzitě ani při uvolňování ostatních vonných složek a slábnutí vůně v průběhu dne. 

Druhou složkou je vetiver, což je poměrně vysoká tráva se silnými kořeny původem z Indie. Bývá významnou dřevitou složkou parfémů a pro své uklidňující účinky je často nazývána olejem klidu. 

Třetí a zároveň poslední složkou ukrytou v základu vůně je benzoin, jinak taky benzoe. Jedná se o balzámovou pryskyřici z kůry stromů rodu Styrax. Voní po čokoládě s jemným, teplým dřevitým nádechem. Obsahuje vyrazně aromatický styren a vanilin, kterým vděčí za svou gurmánskou vůni.



Sladění těchto tří lahodných ingrediencí nemůže vyústit v nic jiného, než krásnou, šťavnatou, gurmánskou vůni. Flakon přesně vystihuje i obsah - malinově rudé sklo v kombinaci se zlatými detaily imitujícími zlatavou pryskyřici. Zpočátku je vůně velmi intenzivní, ovocně malinová, postupem času přechází do sladka a dřevitého nádechu. Za mě je vhodná na celoroční nošení, není těžká ani na léto právě díky šťavnatým malinám. Ale jediné, co bych vytkla, je výdrž, kterou bych od parfémové vody a varianty Intense čekala větší. Speciálně i proto, že toaletní voda Alive vydrží extrémně dlouho. Nicméně to, jak je vůně krásná, tento drobný nedostatek vyrovnává. 


Složení:
Hlava: malina
Srdce: vetiver
Základ: benzoin

Zaujalo vás složení v kombinaci ovoce, dřeva a gurmánské pryskyřice? Která z voňavých novinek za poslední dobou zaujala vás? Pro inspiraci mrkněte na Elnino, kde je krásných novinek, ale i stálic celá řada.

Hezký slunečný den,
Vaše Gábi
@beautygabu 



Komentáře

Oblíbené příspěvky