Eucerin - DERMOPURE Sérum pro regeneraci pleti

Značka Eucerin pro mě vždycky byla synonymem pro kvalitní kosmetiku. Proto, když byla představena nová řada na problematickou a mastnou pleť DermoPure, věděla jsem, že ji musím stůj co stůj vyzkoušet! Pořízení kompletní péče bez předchozí zkušenosti jsem se trošku bála, přeci jen, ne každý produkt mi sedne. Proto jsem nejdřív vyzkoušela vzorečky a podle nich chtěla vybrat, co si pořídím. Právě v tu dobu jsem ale dostala nabídku od Eucerin otestovat Sérum pro regeneraci problematické pleti. Neváhala jsem ani vteřinu!


Už samotný popis produktu zní víc než skvěle.  Sérum je určeno pro všechny mírně až středně těžké formy akné a slibuje účinek již od první aplikace, s postupným viditelným zlepšením stavu pokožky. Bylo navrženo s cílem omezit pupínky, papuly a pustuly a vyhladit nedokonalosti po akné. Jeho tajemství tkví ve speciální kombinaci účinných látek, a to 10% Hydroxy komplexu, kyseliny salicylové a protizánětlivé složky Licochalcon A. 

10% Hydroxy komplex je vysoce účinná kombinace exfoliačních (peelingových) aktivních složek jako je kyselina glykolová, salicylová a polyhydroxy kyselina. Dohromady pomáhají zregenerovat povrch pleti, účinně uvolnit póry a zbavit pleť odumřelých kožních buněk, zároveň brání vzniku nových nedokonalostí.

Kyselina salicylová je známá pro své příznivé účinky na problematickou pleť. Efektivně redukuje nedokonalosti pleti a zabraňuje vzniku nových. Působí antibakteriálně a komedolyticky a proto je hojně využívána právě v kosmetice určené na aknózní pleť. 

Licochalcon A je protizánětlivá složka z výtažku lékořice, která velmi efektivně pomáhá zklidnit podrážděnou pleť. 

A jak tedy celé testování dopadlo? Sérum je doporučeno používat ideálně na noc, na dokonale vyčištěnou pleť, aby mohlo v klidu nerušeně účinkovat několik hodin, zatímco pleť odpočívá a regeneruje. Poctivě mažu už zhruba 6 týdnů, každý večer. Konzistence je lehounká, jako gelový krém, s příjemnou svěží vůní. Musím uznat, že zlepšení bylo znatelné již po prvních pár použitích. A to především tak, že jsem ráno neobjevovala na pleti zanícené uhříky, jako tomu bylo doposud. Pleť byla ráno viditelně zjemněná, póry stažené a čistší. Po těchto šesti týdnech používání se mi pleť o dost méně mastí, a to i navzdory tomu, že venku panují tropické teploty. Neříkám, že akné beze stopy zmizelo, ale pleť je opravdu zdravější, jemnější a nové akné se tvoří minimálně.

Na začátku používání může sérum vyvolávat lehký pocit štípání. To se mi také stalo, ale především v místech, kde bylo akné "nejčerstvější" a evokovalo to ve mně dojem, že sérum pracuje tak, jak má. Rozhodně se však nejednalo o žádné nepříjemné pálení. Vzhledem k tomu, že má složení séra peelingové účinky, může se v době používání objevit zvýšená citlivost na sluneční záření. Rozhodně tak doporučuji zesílit sluneční ochranu pleti, např. horkou novinkou Ochranným krémovým gelem na obličej Oil Control SPF 50+ se zmatňujícím účinkem pro mastnou a aknózní pleť! Neměla jsem zatím možnost vyzkoušet, ale už jen ta myšlenka mi přijde geniální! Mastná pleť byla totiž v tomto ohledu lehce opomíjena.

Zcela jistě mě sérum přesvědčilo o své kvalitě, a o to víc mě teď láká představa péče DermoPure s kompletní sadou, která obsahuje Zmatňující emulzi, Čistící gel, Krycí korektor, Zklidňující krém, Micelární vodu, Peeling, Sérum a Čistící pleťovou vodu. Minimálně Čistící gel a Zmatňující emulzi plánuji rozhodně pořídit.

Za cenu zhruba 380,-Kč dostanete 40 ml gelového zázraku. K dostání je sérum především v lékárnách, ale pořídíte i na e-shopech s kosmetikou.

Už jste zkoušeli některý z produktů Eucerin DermoPure? Jaká kosmetika funguje na akné a mastnou pleť vám?

Děkuji za návštěvu a přeji krásný den!:)


Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Pokud vím, tak ne. Je nekomedogenní a neaknegenní. Přesné složení je možno dohledat přímo na stránkách Eucerin.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky