WELEDA - Mandlový pleťový krém a olej

Značka Weleda je jeden z největších a nejznámějších výrobců certifikované přírodní kosmetiky. Co jsem se tak pídila ve svém okolí, není kolem mě snad nikdo, kdo by neměl alespoň jeden výrobek této značky doma.


Když jsem zhruba před měsícem dostala testovací balíček ušitý přímo mně na míru, který obsahoval produkty z mandlové řady a z nové čistící řady s vilínem virginským, přiznám se, že jsem byla nadšena spíše z "modré péče" složené z jemné čistící pěny a čistícího tonika 2v1 (recenze bude následovat). Růžové mandlové řady jsem si až tak nevšímala, myslela jsem si, že mě nemůže nijak překvapit. Jak jsem se ale spletla! No, uvidíte sami ;)

Mandlový hydratační krém
Se svou mastnou pletí se sklonem k nedokonalostem jsem, co se krémů týče, velmi opatrná. Navíc se stoupajícími venkovními teplotami je použití krému téměř vyloučeno, pokud nechci mít místo čela a tváří zrcadlo :) Proto jsem i k hydratačnímu krému z mandlové řady byla spíše skeptická. Produkt je určen pro citlivou a mastnou pleť na noční i denní použití. Já ho napoprvé vyzkoušela na noc a byla jsem opravdu překvapena z okamžitého hydratačního účinku! Krém, byť konzistencí spíše lehčí, je opravdová hydratační bomba. Okamžitě se vsákne a pleť překvapivě zmatní, ale přesto je hydratace víc než citelná. Pokožka je na dotek jemná a vláčná, bez jakéhokoli pocitu mastnoty. Ráno vypadal obličej krásně odpočatě. Nemohla jsem se dočkat, až krém otestuji přes den.


Jako podklad pro make-up je opravdu skvělý, případná sušší místa pod očima či u vlasů dokonale zjemní, takže je ani hutnější make-up nezvýrazní. Při řádném zapudrování (bez toho opravdu nemůžu fungovat) vydrží krém na pleti bez nepříjemného lesku několik hodin. V průběhu dne se ale přepudrování nevyhnu. I přesto hodnotím tento produkt jako skvělý a vhodný především právě pro mastnou pleť na léto, kdy je hydratace víc než třeba. Navíc je krém zcela bez parfemace, neobsahuje syntetické konzervanty, barviva ani minerální oleje, takže nedráždí ani tu nejcitlivější pokožku. 

Za mě opravdu velké překvapení! Asi bych po krému sama od sebe nesáhla. Teď už ale vím, že bez obav můžu a rozhodně bude patřit mezi mé oblíbence!


Mandlový pleťový olej
Přírodní oleje se v poslední době těší velké oblibě...a právem! Speciálně v domácnosti s malým dítětem je snad naprostou povinností vlastnit alespoň jeden druh olejíčku. Mandlový olej však není vhodný pouze na citlivou dětskou pokožku, ale je určen snad všem věkovým kategoriím i typům pleti, včetně té mastné. Pro mě je použití na den pasé, ale na noc olej používám zhruba jednou týdně jako extra výživu. Navíc se s ním skvěle odličuje i voděodolný či extra odolný make-up, a to včetně řasenky. Pokožka celého těla Vám poděkuje, pokud přidáte pár kapek oleje do každé koupele.


Zde jsem žádnou pochybnost neměla, lahviček se u nás doma vystřídalo již několik a zcela jistě ještě vystřídá. Olejíček s jemnou mandlovou vůní je totiž opravdu skvělý.


Děkuji Weleda za možnost vyzkoušet tyto skvělé produkty z mandlové řady!

Co vy a Weleda? Je pro Vás mandlová řada taky tak příjemná? :)

Komentáře

  1. Mandlovou řadu mám moc ráda. Hlavně sprchový krém a pleťové krémy :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprchový krém jsem ještě nezkoušela, ale po výborných zkušenostech s pleťovým krémem a olejem na něj určitě mrknu :-)

      Vymazat
  2. Mandlový olej mám také doma , je super. A co používáš místo krému přes léto? Jak jsi psala hydratace je důležitá , je třeba se mazat, jinak tvůj přirozený kožní plášť se bude snažit krém nahradit a začneš se více mastit, spíš je třeba hledat správný krém nebo olej pro tvůj typ pleti :-) Mám to vystudované :-) neboj vím o čem mluvím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to už jsem zjistila, když jsem dříve používala kosmetiku, která extrémně odmašťovala, což mi dávalo pocit, že je správně, ale na to konto se pak pleť ještě více mastila. Přeci jen už s tou svou kůži nějaký ten pátek žiju, tak vim jak na co reaguje :-) přes léto jsem doteď používala většinou nějaké lehčí matující emulze, oleje jsou pro mě na denní použití na obličej absolutně pasé (používám pouze na noc). Ale musím říct, že tady ten pleťový krém z mandlové řady určený právě pro mastnou pleť je úplně super a než nastanou vyloženě pařáky ho určitě budu používat:-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky