Renovality - Meruňkový a levandulový olej

Uběhl měsíc od doručení balíčku s typickým červeným srdíčkem na obalu, a já se tak směle můžu pustit do zhodnocení účinků a sepsání dojmů z používání produktů Renovality.


Renovality je rodinná firma zabývající se výrobou ryze českých produktů péče o pleť a tělo. Vesměs se jedná o olejíčky z pečlivě vybraných plodin lisovaných za studena, aby neztratily nic ze svých přirozených vlastností a byla zaručena nejvyšší kvalita výsledného produktu. Zároveň si můžete být jisti, že kosmetika neobsahuje žádné minerální oleje, syntetické látky, konzervanty ani barviva. Použití je tak vhodné i pro osoby s citlivou či ekzematickou pletí. 

Než mi zlaté holky z Renovality poslaly balíček s produkty ušitý na míru mým potřebám, měla jsem už doma několik balení meruňkového a arganového oleje. Věděla jsem tedy, že ať mi pošlou cokoli, budu nadšena. A taky že ano...na testování mi totiž přišel kávový, levandulový a moringový olej a také hyaluronové sérum. V této recenzi se zaměřím na olejíčky, které jsem vyčlenila čistě pro dcerku a nedám už bez nich ani ránu, a to meruňkový a levandulový olej.

MERUŇKOVÝ OLEJ
Pokud se podíváte na širokou škálu olejů, které má Renovality v nabídce, zjistíte, že meruňkový olej patří mezi ty nejlevnější. Paradoxně ale patří mezi jeden z nejluxusnějších olejů, který pokožce můžete dopřát. Není získáván z dužiny, jak si někdo může myslet, ale z jader meruňky. Právě proto jeho vůně není typicky meruňková, ale spíš bych řekla až jemně do mandlova. Každopádně mně voní z celé nabídky olejů nejvíce. Jeho využití je, stejně jako u většiny olejů, velmi univerzální. Je vhodný pro všechny typy pleti, stejně jako na vlasy či nehty. Jeho nespornou výhodou je regenerační účinek, proto je extrémně vhodný na spálenou či jinak podrážděnou pleť. 


Já jsem meruňkový olejíček vyměnila za veškerou nesmyslnou kosmetiku pro děti, co jsem si nakoupila ještě jako těhotná, a používám ho denně na dcerku. Ideální je s ním po koupeli promazat celé tělíčko i obličejík, případně přidat pár kapek i rovnou do koupele. Zklidní i podrážděnou či opruzenou pokožku na zadečku. Je prostě skvělý a nakupuji ho opravdu ve velkém. Za nic bych ho už nevyměnila! Koupíte za 159,-Kč ZDE.

LEVANDULOVÝ OLEJ
Není snad nikdo, kdo by si při pomyšlení na levanduli nedokázal vybavit její tolik specifickou a intenzivní vůni. Já pro sebe vyloženě nevyhledávám parfémy, které obsahují esenci z této fialové rostliny pěstované převážně v Provence. Ale je pravda, že nezaměnitelnému aroma se nedají upřít uklidňující účinky. Právě z toho důvodu přidávám dcerce pár kapek do každé večerní koupele. Navodím jí tak pocit zklidnění před následným spánkem. Olejíček je také velmi vhodný při uklidňujících masážích či automasážích ve stresovém období. Stačí protřít pár kapek v dlaních a prsty jemně krouživými pohyby aplikovat na spánky.


Trápí vás bolesti hlavy či dokonce migrény? Přidejte pár kapek do aroma lampy (pozor, ať to nepřeženete s množstvím a účinek není spíš opačný) :). Olej je také vhodný na problematickou a aknózní pleť, což jsem zatím v čisté formě nezkoušela (pouze jako součást kosmetiky Dermalogica), tak nemůžu moc posoudit. Levandulový olej se pro mě ale stal, stejně jako meruňkový olej, nedílnou součástí výbavy pro miminko i do domácnosti. Koupíte za 249,-Kč ZDE.

Děkuji Renovality nejen za skvělý balíček, ale především za to, co dělají. Jejich kosmetika je totiž opravdu skvělá, přírodní a s láskou vyráběná!

Co vy a meruňkový či levandulový olej? Zkoušeli jste už i nějaký jiný od Renovality? Recenze na zbylé oleje a sérum budou brzy ;)

Komentáře

  1. Meruňkový olej mám také doma, používám ho na malou , ale i pro sebe , na obličej vlasy i tělo a též do koupele 😊 To mam na olejích od Renovality tak ráda, jsou opravdu multifunkční .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou hodně univerzální. Meruňkový je jeden z mála, který mi nevadí na obličeji, protože patří k těm méně mastným. Je fakt božský :-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky