Péče o zuby pro malé i velké - Nazuby.cz

Hezký a hlavně pohodový vstup do roku 2023 přeji!

Svátky a veselí jsou za námi, spousta z nás si jistě na začátek roku připravila nějaká předsevzetí a plány. Je mezi nimi i péče o sebe a své zdraví? A co zoubky? Věnujete jim dostatečnou péči? Základem by měl být vhodný kartáček, pasta a ústní voda. Tipy na mé ověřené oblíbence jsem vám přehledně sepsala níže. Nezapomínám ani na děti, které by měly mít speciální přípravky vhodné pro ústní dutinu našich nejmenších. 



Mám ráda, když si můžu vše, co zrovna sháním, nakoupit pohodlně na jednom místě. Přesně to splňuje český e-shop Nazuby.cz, kde najdete opravdu veškeré potřeby i kosmetiku, které vás ve spojitosti s péčí o zuby a ústní dutinu napadnou. Navíc zde najdete i spoustu rad, jak správně pečovat o zuby, článků a recenzí, pokud tápete s výběrem například elektrického kartáčku.


Zubní kartáčky
Na trhu je obrovské množství zubních kartáčků, vyznat se v nich je občas náročné, ale všeobecně se doporučuje volit spíše ty s rovně střiženými vlákny, pokud jste zvyklí používat klasické (neelektrické), stejně jako já. Jedna z prvních značek, která s takovými zubními kartáčky přišla, je Curaprox. Alternativy (a mnohdy levnější) však nabízí i jiné značky. Třeba Elmex, kromě skvělých past pro citlivé zuby, má v nabídce i cenově výhodné trio barevných zubních kartáčků. Nezaostává ani česká značka Spokar, která přišla s prémiovou řadou odpovídající aktuálním doporučení zubních lékařů. A kartáčky s rovně střiženými, velmi jemnými vlákny, menší hlavou i rukojetí, aby vyhovovaly dětem, najdete třeba u značky Herbadent za velmi příjemnou cenu.



Bělící pasty
Řekněte, kdo by si nepřál mít krásně bílé zuby jako z amerického filmu. Ovšem takových šťastlivců, kteří mají zuby bělostně zářící od přírody, je opravdu jen málo. Navíc je mnoho faktorů, které způsobují zabarvení zubů, jako je čaj, káva, kouření, červené víno apod. Pokud si nechcete zničit zubní sklovinu, pak je určitě potřeba používat šetrné bělící pasty. Ovšem tam je také potřeba počítat s tím, že efekt není tak výrazný. jako u profesionálního bělení a zesvětlení je spíše postupné a mnohdy pouze optické. 
Za mě jedna z nejlepších bělících past je černá pasta Blackwood s jalovcem značky Splat. Extreme White od stejné značky je taky skvělá a vůbec nejlepší jsou v cenově výhodném dárkovém balení. Další ověřenou jistotou, po které navíc budete mít krásně svěží dech díky obsahu chladivé máty, jsou pasty Marvis, které mají navíc i líbivý retro design a nemusíte je tak v koupelně schovávat do poličky. Máte citlivé zuby, a přesto se nechcete vzdát vidiny bílých zoubků? Pak zkuste pastu Elmex Sensitive ve variantě Whitening.



Dětské zubní pasty
Péče o ústní dutinu malých dětí, mléčné zoubky, ale i ty již prořezané "dospělácké" zuby, by měla být specifická a odlišná od zubní péče, co používáme my dospělí. Jednak co do chuti, ale hlavně co do složení se dětské pasty liší, aby neohrozily zdraví dětí, ale zároveň vyšly vstříc potřebám zoubků, které je třeba chránit a posílit. Moje Emma si velmi oblíbila dětské pasty značky Splat, které mají nejen hezký design, ale hlavně dobře chutnají. Pro starší děti od 6 let je pak sázkou na jistotu pasta Elmex Junior, která výborně chrání před zubním kazem a posiluje zubní sklovinu. 



Ústní vody
Jak si jednou zvyknete na používání ústní vody, už nebudete chtít jinak. Ten pocit svěžesti a "dočištění" ústní dutiny je prostě k nezaplacení. Ústní vody mají navíc přidanou hodnotu v tom, že krom zubů pečují a chraní i dásně a místa, kam se s kartáčkem nedostanete. Navíc s nimi nemusítě vyplachovat ústa pouze po čištění zubů, ale kdykoli během dne pro zvýšenou ochranu, svěží dech a pocit čistých zubů. Já jsem si oblíbila ty bez alkoholu, například Splat s jemně bělícím účinkem nebo Elmex Sensitive pro citlivé krčky zubů a s jemnou chutí. Pro děti mohu s klidným svědomím doporučit naši oblíbenou ústní vodu Elmex Junior, která krásně doplňuje pastu stejné řady. 



Jak se vám můj výběr líbí? Shodnete se se mnou s některými oblíbenci? A jaké značky nebo konkrétní produkty na péči o ustní dutinu a zuby jste si oblíbili právě vy? Dejte mi vědět v komentáři pod článkem.

Krásný den,
Gábi
@beautygabu

Komentáře

Oblíbené příspěvky