Saloos - švestkový a moringový olej

Hezký den moji milí,

dnes mám něco pro milovníky přírodní kosmetiky. A pokud navíc rádi podporujete lokální výrobce, tato recenze bude přesně pro vás. Podívám se v ní totiž "na zoubek" novinkám z dílny české značky přírodní biokosmetiky Saloos. Ta má poměrně bohatou historii a v dnešní době se řadí mezi jednu z nejoblíbenějších značek aromaterapeutické biokosmetiky pyšnící se označením CPK. Dnes je to víc než měsíc, co mi přišel balíček s dvěma novými oleji doplňujícími širokou škálu doposud nabízených produktů, a to švestkovým a moringovým olejem. 

Švestkový olej
Švestkový olej mě zaujal už jen svým popisem. Má totiž, ostatně jako většina olejů, velmi univerzální využití (pleť, vlasy, tělo), ale zároveň je vhodný i pro problematickou a náročnou pleť. Měl by rozjasňovat a sjednocovat tón pleti, velmi hojně je využíván na zesvětlení pigmentových skvrn a barevných nejednotností. Protože já sama mám problematickou pleť, velmi pozitivně hodnotím i jeho protizánětlivé vlastnosti.


Na první "očuch" zaujme omamná nasládlá vůně připomínající marcipán, mně malinko připomíná i vůni meruňkového oleje, který mám taky velmi ráda. Pohodlnost aplikace zaručuje praktické kapátko, díky kterému máte perfektní přehled nad spotřebovaným množstvím. Konzistencí hodnotím olej jako středně hutný, na těle a vlasech se vstřebává skvěle bez pocitu mastnoty, ale na mé mastnější pleti mám se vstřebáním problém. Byť pokožku před aplikací oleje vždycky navlhčím a používám opravdu jednu, dvě kapky, nemám pocit úplného vstřebání. Nicméně protože olej používám na noc, není to problém a ráno je pleť opravdu příjemně sjednocená a taková "nacucaná", vláčná, působí mladistvějším dojmem. 
Balení 20 ml, cena cca 180 Kč, k dostání ZDE 

Moringový olej
I další novinka, moringový olej, je velmi univerzální a vhodný jako pro suchou, tak naopak i pro velmi mastnou a aknózní pleť. Na rozdíl od švestkového oleje, tento bych zařadila do konzistencí mastnějších a jakoby hutnějších olejů. Také jeho vůně by mohla být pro někoho zvláštní až nepříjemná. Představte si vůni čerstvě utrženého stonku lopuchu spolu s čerstvou hlínou, tak tak nějak vnímám moringu já :) Olej z tohoto listnatého stromu má však prokazatelně natolik blahodárné účinky a obsahuje obrovské množství antioxidantů, že i tu zvláštní vůni-nevůni mu prominu. Vstřebatelnost je na mé mastné pleti opět horší, na pokožce těla však vytvoří hebkou, nemastnou vrstvu, takže na vině je opravdu moje šílená pleť. Účinky co do viditelnosti jsou podobné jako u švestkového oleje. Přiznám se, že rozdíl moc nevidím.
Balení 20 ml, cena cca 180 Kč, k dostání ZDE


Řekla bych, že cenou i kvalitou jsou oleje Saloos opravdová špička. U nás v rodině jsou velmi oblíbené, hlavně argan a šípek. Myslím, že je v celku jedno, jaký druh oleje si pořídíte, ale rozhodně byste alespoň jeden měli mít doma, protože kvalitní olej prostě žádný krém nenahradí. Já třeba se svou mastnou pletí olej nepoužívám každý den, ale cca 2-3x do týdne si tuhle extra výživu dopřeji, vím, že mi pleť (i já sama sobě) jednou poděkuje. A pokud nejste fandové olejů, mrkněte na ostatní produkty z nabídky Saloos, jako třeba pleťové vody a masky, tělovou kosmetiku nebo některý z aromaterapeutických produktů. 

Co vy a Saloos? Máte od tété české značky něco doma? Podělte se o dojmy.

Budu se těšit na vaše komentáře!

Pěkný den,
Gábi
@beautygabu

Komentáře

  1. Miluju tyhle olejíčky! Doma používám růžový. Od značky Saloos bych si přála takový balzámek na úpravu kůžičky kolem nehtu. :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fíha, tak po tom balzámku se musím podívat, něco takového bych taky potřebovala :-D

      Vymazat
  2. Svestkovy milujeme take, ale mely jsme ten od Venira👍

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky