Rexaline

Čím jsem starší, tím víc mě zajímá kosmetika, která působí preventivně proti známkám stárnutí, a to opravdu hloubkově. Jednou ze značek, která se problematice anti-age věnuje (a má prokazatelné výsledky), je značka Rexaline.


Ta vznikla ve Francii (taky máte pocit, že Francouzi prostě umí, co se kosmetiky týče?) a jejím hlavním cílem je omlazení pleti  a zastavení předčasného stárnutí pomocí hyperhydratace pleti. Hlavním tajemstvím skvělých účinků kosmetiky Rexaline je kyselina hyaluronová, a to rovnou v duální podobě - s vysokou a nízkou molekulovou hmotností. Kyselina hyaluronová s vysokou molekulovou hmotností kompenzuje ztrátu hydratace na povrchu pleti, čímž ji viditelně a okamžitě vyhlazuje. Kyselina hyaluronová s nízkou molekulovou hmotností se dostává hlouběji do epidermis, kde stimuluje přirozenou tvorbu kyseliny hyaluronové. Tím vypíná vrásky zevnitř a dlouhodobě obnovuje hustotu pleti. To zní skvěle, že? Navíc všechny produkty Rexaline prochází nezávislými testy laboratoří AMA a výsledky z těchto testů jsou uvedeny přímo na obalu i v popiscích jednotlivých produktů. Ihned tedy vidíte, jak si daný produkt stojí, a nemusíte nic dohledávat.

Nabídka je rozdělena do tří speciálních řad zaměřujících se na nejčastější problémy pleti. První a zároveň základní a nejuniverzálnější řada značky Rexaline se nazývá Hydra 3D. Ta už podle názvu cílí na extra hydrataci a kromě duální kyseliny hyaluronové obsahuje i aktivní látky z pouštní růže a červené řasy. Řada Premium Line Killer je určena na zralejší pleť a již vzniklé vrásky, a to i ty nejhlubší. Poslední řada Derma je určena pro citlivou pleť, která často reaguje podrážděním na látky obsažené v anti-age kosmetice. Samozřejmostí je hypoalergenní složení a absence silikonů, parabenů a alkoholu.

Já jsem měla díky Aprodelta možnost vyzkoušet tři produkty z řady Hydra 3D a sérum z řady Derma. A jak sedly mé mastnější, problematické pleti? Čtěte dál...

3D Hydra Depolluskin
Tento lehký gelový krém je určen k ochraně mastné a smíšené pleti před vlivem znečištěného životního prostředí. Ta každý den podléhá působení jemných částeček, těžkých kovů a dalších nečistot z ovzduší, jehož důsledkem je potom mdlá pleť s pigmentovými skvrnami, ucpanými póry a předčasnými známkami stárnutí.


Krém okamžitě po nanesení citelně hydratuje a příjemně zmatňuje pleť. Já si ho oblíbila jako podklad pod make-up, protože funguje tak trošku jako báze. Hezky totiž vyplňuje póry a zanechává pleť vyhlazenou a sjednocenou. Moc se mi líbí i jemná vůně, ta provází všechny přípravky Rexaline. Určitě oceníte, stejně jako já, průhledný proužek po celé délce balení, který vám jasně ukazuje, kolik krému ještě v lahvičce zbývá. Velkým plusem je i praktická pumpička.
Balení 50 ml, cena 1650 Kč


3D Hydra EyeZone
Oční krémy jsem začala používat pár let před třicítkou, kdy se mi začaly objevovat drobné vrásky kolem očí. Navíc se ke geneticky daným tmavým kruhům přidaly i otoky z nevyspání po probdělých nocích s miminkem. Na tohle kombo už mi ale nestačily jen mastné krémy nebo oleje. Byla jsem nadšena, že v testovacím balíčku Rexaline je i oční krém. Ten totiž obsahuje perleť, která odráží světlo a opticky rozjasní oční okolí. A to můžu opravdu potvrdit! Navíc je kůže kolem očí po nočním působení vždycky ráno krásně vypjatá a hebká. Vůbec se nemusíte bát použít krém i na den, protože se okamžitě vstřebá a usnadňuje i aplikaci korektoru, protože je pleť hydratovaná a nešupinkatí. Stejně jako u Depolluskin, i u EyeZone můžete díky průhlednému proužku na balení sledovat, kolik produktu vám zbývá. I zde je snadné vymáčknout požadované množství krému díky praktické pumpičce.
Balení 15 ml, cena 1390 Kč


3D Hydra Shock
Každá pleť potřebuje hydrataci, a byť se to může zdát postavené na hlavu, ta mastná dvojnásob. Já mám vždycky na podzim a v zimě extrémní problémy s pletí, takže nasazuji Retinol, po jehož zásahu je ale pleť hlavně zezačátku vysušená a podrážděná. Na bradě a kolem úst dokonce šupinatí. To zachraňuji zvýšenou dávkou hydratace pomocí hloubkových sér, a teď už i této masky. Ta se dá použít buď jako patnáctiminutová dávka hydratace, nebo na celou noc místo nočního krému pro super intenzivní hydrataci. Druhou variantu mám nejraději, pleť následné ráno po použití bych vám přála zažít. Je opravdu krásně vyživená, zpevněná a hydratovaná. Opravdu skvělý produkt pro citelnou a dlouhodobou hydrataci.
Balení 75 ml, cena 1190 Kč


Derma Corrector
Pokud máte citlivou pleť, která trpí na zarudnutí, pnutí a pálení a špatně reaguje na běžné krémy, určitě doporučuji vyzkoušet tohle sérum pro omlazení a zklidnění. Já běžně projevy citlivé pleti nemívám, ale právě při Retinolové kúře (viz výše) potřebuji jiný typ kosmetiky než jindy. Sérum po nanesení na místa, která štípou a pnou, pleť hezky zklidní, aniž by se leskla. Okamžitě se vstřebává a já ho tak ještě kombinuji s krémem Depolluskin, aby byl účinek ještě intenzivnější. Pozitivní je, že sérum neobsahuje žádné parabeny, silikony ani alkohol.
Balení 30 ml, 880 Kč


Vím, že kosmetika Rexaline patří mezi ty dražší, ale čím víc mám možnost testovat různé značky a jejich přípravky na pleť, tím víc můžu říct, že v tomto případě se opravdu vyplatí připlatit za kvalitu. Pokud bych měla doporučit jeden nejuniverzálnější přípravek, pak bych vám řekla, ať jako první zkusíte masku Hydra Shock. Tam si myslím, že je hydratační účinek nejintenzivnější a výsledky jsou vidět téměř okamžitě. Naopak bych se obešla bez séra Derma Corrector, ale to jen z důvodu, že prostě běžně na citlivou pleť netrpím. Řada 3D Hydra je ale vážně skvělá a měl by ji zkusit každý, kdo cítí, že jeho pleti chybí hydratace a jeví známky předčasného stárnutí.

Zleva: Depolluskin, Hydra EyeZone, Hydra Shock, Derma Serum

Děkuji Aprodelta za možnost kosmetiku Rexaline vyzkoušet!

Vám přeji krásný den a těším se na vaše dojmy z jednotlivých produktů.
Gábi

Komentáře

Oblíbené příspěvky