Přírodní zázraky z Borůvkového kopečku

Nedávno mi kurýr přinesl překvápko v podobě balíčku z Borůvkového kopečku. Tedy, nejedná se o žádný opravdový kopec, ale o vymazlený e-shop Blueberry Hill, který má v nabídce pečlivě a s láskou vybranou přírodní kosmetiku té nejvyšší kvality. Snad ani není třeba zmiňovat, že veškeré produkty zde nabízené jsou cruelty free, tedy netestované na zvířatech.


Abych to upřesnila, produkty do balíčku jsem nevybírala já, ale Kristina, zakladatelka e-shopu Blueberry Hill, mi je nakombinovala a vybrala sama podle svých zkušeností a nejlepšího vědomí a svědomí :) A myslím, že se trefila opravdu skvěle!

Mimochodem, pokud tápete v názvech jednotlivých složek obsažených v kosmetice a váháte, co do přírodních produktů patří, nebo tam naopak nemá co dělat, mrkněte na blog Kosmetika pod lupou, kde Kristina se svou sestrou Lidkou (obě už podle fotek velké sympaťandy) celou tuto problematiku velmi srozumitelně a čtivě osvětlují. 

A teď už k samotnému balíčku...ten byl krásně zabalen (vše v recyklovatelných obalech) a obsahoval i velmi milý vzkaz. Vzkazy mám moc ráda, zaberou chvíli a radost udělají velikou. A jak pronesla Simona Stašová v legendárním filmu Pelíšky, "a přitom taková blbost", že? :)

ČISTÍCÍ GEL NA PLEŤ DULCIA NATURAL
Znáte pojem mýdlové ořechy? Na vysvětlenou, jedná se o slupky ořechů indického mýdlovníku, které obsahují přírodní saponin. To je látka s čistícím a antibakteriálním účinkem. A proč se o tom rozepisuji? Čistící gel na pleť od značky Dulcia Natural totiž využívá právě jemné čistící účinky mýdlových ořechů, cukrové třtiny, výživných olejů, ovesných proteinů a vitamínu E.



Nečekejte ale žádný extra pěnivý čistič. Tenhle gelík se po kontaktu s vodou změní spíše v takovou jemnou emulzi připomínající konzistencí téměř až olejíčky. To mě po prvním použití lehce překvapilo, ale nemusíte se bát, že vám na pleti zůstane mastný film. Naopak, pleť je na dotyk příjemně svěží a hebká. Po pár použitích jsem ale cítila, že potřebuji na svou mastnější a problematickou pleť po celodenním make-upu trochu silnější a hloubkovější čistič. Na ranní očistu pleti mi ale DN gel přijde ideální. Navíc se mi opravdu moc líbí hořko-sladká vůně ořechů, ta je skvělá! Díky balení s praktickou pumpičkou si nadávkujete přesné množství, které potřebujete.
Cena 330 Kč, balení 100 ml, k zakoupení ZDE

ČISTÍCÍ MASKA NA T-ZÓNU NAVIA
Miluju masky všeho druhu i určení! Na čistící masce značky Navia mě nejvíc zaujala kombinace práškové konzistence a pojmu "slupovací" v popisu. Navíc určena pro mastnější T-zónu s obsahem aktivního uhlí a hnědých mořských řas, to je něco pro mě!
Maska byla to první, co jsem z balíčku vyzkoušela. A přiznám se, že o pozitivní dojmy z výsledku a účinků mě lehce připravila nepraktická příprava masky do použitelné konzistence. Prášek je totiž nutno vymíchat s vodou a trefit se do ideálního poměru je až nadlidský úkol...aspoň tedy pro někoho, kdo je zvyklý pohodlně nabrat/vymačkat/nalít a hotovo :))


Každopádně nejvíc se mi osvědčilo masku pořádně vymíchat štětečkem na to přímo určeným, dokud nevznikne taková řídká pasta, kterou pak už snadno nanesete na pleť. Nechá se působit 5-10 minut a je hotovo. Maska na pleti nijak netáhne, neštípe, takže nevadí, pokud čas lehce přetáhnete. Poté už jen sloupnete (v ideálním případě) z pleti. Mně se u prvních pár použití nepodařilo namíchat ideální poměr, a tak jsem potom masku z tváře spíš drolila nebo jednoduše smyla. Každopádně účinky jsou viditelné, a to je to nejdůležitější. Pleť je na pohled i dotek jemná a čistá, zároveň příjemně vláčná. Pokud si tedy chcete spojit rituál krásy s rituálem přípravy, je tato maska ideální :)
Cena 195 Kč, balení 10 g, k zakoupení ZDE.

POLOMATNÁ RTĚNKA 100% PURE
Jsem majitelkou opravdu velkého množství rtěnek. Pár kousků mám i přírodního původu (Piteraq, Lavera,...), ale žádný z nich mě nijak extra neohromil svým výkonem. Přiznám se, že značku 100% Pure zkouším úplně poprvé. Její kosmetiku i rtěnky jsem samozřejmě zaregistrovala, ale po předchozích ne příliš dobrých zkušenostech s přírodní dekorativkou se mi moc nechtělo obětovat přes 700 Kč a nevědět, zda to bude fungovat.



Rovnou ale můžu prozradit, že tahle rtěnka je opravdu skvělá! Matný sametový finish je na rtech neskutečně příjemný a vínovo-švěstkový odstín Aubergine je svůdný, sexy a ideální na podzim a zimu! Navíc rtěnka rty hydratuje a zanechává je hebké díky obsahu kakaového a bambuckého másla. A ten úchvatný odstín vznikl přidáváním pigmentu z různých druhů bobulovin! To je prostě bomba, nemyslíte? S čistým svědomím můžu tuto rtěnku označit za jednu z nejlepších a  nejsilněji pigmentovaných, které jsem kdy vyzkoušela!
Cena 740 Kč, balení 4,5 g, k zakoupení ZDE

PLEŤOVÝ KRÉM BIORYTHME NA SMÍŠENOU PLEŤ
Co se týče pleťových krémů, jsem po mnohaletých zkušenostech velmi opatrná. Mé mastné pleti totiž máloco sedne, aniž by ucpávalo póry, nevytvářelo prostředí pro nové vřídky a zároveň nezanechávalo pleť nepříjemně mastnou. Přírodní pleťový krém Biorythme s arganovým olejem a levandulí je určen pro smíšenou pleť. Neobsahuje vodu, ale naopak bambucké máslo, arganový olej a čistý éterický olej z levandule. Doporučuje se nanášet opravdu malé množství na navlhčenou pleť (stejně, jako když aplikujete přírodní oleje, nikdy ne na suchou pleť!!!). Pleť lze nejsnadněji navlhčit květovou vodou ve spreji, já používám růžovou nebo jasmínovou vodu. Ale pokud nemáte, obyčejná voda postačí :) Tím docílíte toho, že se krém lépe vstřebá a uzamkne v pokožce.


Krém není vůbec špatný, to rozhodně ne, ale můj oblíbenec to úplně nebude. Tedy určitě ne na den. Na noc je ale naopak super výživný a těším se, že ho budu používat hlavně v zimě. Příjemně voní po levanduli a milovníci této fialové rostlinky si tak rozhodně přijdou na své!
Cena 233 Kč, balení 30 ml, k zakoupení ZDE

MYCÍ GEL NA NÁDOBÍ CHISTEE
Chcete mít hygienicky čistou domácnost bez použití chemikálií, ale octová voda už vás omrzela a hlavně vám tak úplně nevoní? Tak mrkněte na slovenskou značku CHISTEE, která několik let vyvíjela biologicky rozložitelné a přírodní čistící prostředky, po jejichž použití se nebudete bát olizovat talíře, ani strčit do pusy jídlo zvednuté se země :) Přípravky jsou totiž tak bezpečné, že je můžou používat i děti, a navíc s nimi dokonale očistíte ovoce a zeleninu pro následné zpracování v kuchyni.


Já jsem měla možnost vyzkoušet mycí gel na nádobí, který je v opravdu velkém půl litrovém balení s praktickou pumpičkou.  Byla jsem lehce nervózní z obsahu samých olejů a česnekového extraktu ve složení, ale moje obavy byly zbytečné. Tento gel totiž, jak už sám název značky vypovídá, opravdu čistí! A to skvěle! 
Kromě směsi přírodních olejů najdete ve složení rostlinné výtažky, jedlou sodu, organický alkohol a vodu. Pecka, že? Byla jsem vážně příjemně překvapena, jak skvěle gel odmašťuje a zanechává nádobí vydesinfikované a bez bakterií. Víte, že jej můžete použít i místo tablet do myčky? V nabídce značky Chistee najdete kromě přírodních čističů běžného typu (nádobí, podlahy, koupelny,...) i spreje na mytí interiéru a exteriéru auta! Skvělý dárek pro muže, kteří si hýčkají své auto jako poklad :)
Celkově mě tenhle přírodní čistič opravdu nadchl svými účinky, jen jsem asi zhýčkaná citrusovými, heřmánkovými a všelijakými jinými vůněmi spojenými s čistícími prostředky, a tak mi tato nezvyklá vůně úplně neladí. Není to však nic, na co by si člověk nezvykl a rozhodně stojí za vyzkoušení!
Cena 270 Kč, balení 530 ml, k zakoupení ZDE.

Pokud bych měla vybrat produkty z balíčku, které mě rozhodně přesvědčily, zaujaly a sedly mi, byla by to na 100% rtěnka 100% Pure a právě čistič na nádobí Chistee. Neznamená to však, že zbylé tři produkty by nebyly skvělé, to rozhodně jsou! Jen mi třeba nesedly tak, jako podobné produkty jiných značek.

Srdečně děkuji Kristince z Borůvkového kopečku za možnost objevit dosud nepoznané a třeba vám i ukázat jiné možnosti pro zcela přírodní a veganskou kosmetiku nejen pro sebe, ale i pro domácnost.

Používáte něco od značek, které jsem měla možnost testovat? Co vás nejvíce zaujalo? Budu se těšit na vaše postřehy! Přeji krásný den :)



Komentáře

  1. Rtěnka vypadá božsky, ten odstín 👌

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkáš, ten odstín je opravdu super! Trošku vamp, ale krásný :)

      Vymazat
  2. Krasny vyber kozmetiky a nazov obchodika je este krajsi. Pacia sa mi taketo originalne nazvy.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, krásně to vybrala Kristinka :) Má samé super kousky v e-shopu :)

      Vymazat
  3. Parádní produkty :-) od Chestee mám univerzální čistič koupelny a překvapilo mě, že s ním jdou čistit jak kachličky, tak i ovoce, aniž by mě to zabilo :-D levandulový krém Biorythme jsme měla a byl suprovej. Možná lepší ale byla vanilka :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky