Opalovací kosmetika, kterou si zamilujete vy i vaše děti!

Hezký den,

léto je v plném proudu, ať chceme nebo ne, slunečním paprskům se nevyhneme. A proto je momentálně, více než kdy jindy v roce, nezbytné používat ochranu kůže v podobě opalovací kosmetiky s vysokým stupněm ochrany. Každý rok vám dávám tipy na své oblíbence, ke kterým se rok co rok s důvěrou vracím, ale přidávám i novinky, které mě zaujaly a osvědčily se. Nejinak to bude v tomto článku. Na své si přijdou majitelky mastnější pleti, ale i ti, co nesnáší klasické "mazavé" produkty na tělo, tedy rodiče všech dětí, zbystřete! :)



Heliocare 360° Invisible SPF50+
Ochranný opalovací sprej na tělo Heliocare 360° patří mezi mé každoroční stálice. Dovolenou u moře už si bez něj neumím představit. Je sice trošku mastnější, takže pod oblečení bych ho úplně nevolila, ale k plavkám se hodí perfektně, protože je silně vodoodpudivý a vydrží tak na kůži poměrně dlouho i přes koupání a kontakt s vodou. Aplikace je nesmírně jednoduchá a praktická, nejednou se mi stalo, že jsem dceru šplíchala za chůze (nebo dokonce běhu), když se nechtěla namazat. Není třeba ani příliš rozetírat, prostě našplícháte a je to. Je transparentní a nezanechává tak na kůži bílé stopy. Stupeň ochrany je velmi vysoký SPF50+, ještě se mi nestalo, že bychom se po použití Heliocare spálily. Za mě ověřená kvalita!




Lancaster Sunsport Cooling Invisible Mist SPF50
Opalovací mlha Lancaster Sunsport Cooling je účinky velmi podobná výše zmíněnému spreji Heliocare, ale navíc má ještě lehce chladivý efekt ihned po našplíchání na kůži (ale nic extrémního) a také obsahuje Tan Activator komplex, který zajišťuje rychlejší zhnědnutí a bronzový odstín pokožky. S tím jsem se setkala už loňské léto u opalovacího mléka Lancaster, ale najdete ho třeba i u opalovací kosmetiky Piz Buin, kterou mohu také vřele doporučit. Lancaster mlha má jemnější střičku, snadné použití a lze ji směle aplikovat i na vlhkou pokožku. Je tak ideální třeba pro sportovce, ale vlastně pro každého bez nutnosti uschnutí kůže. Nemastí, nelepí, po zaschnutí není vidět. Velmi kvalitní produkt a vřele doporučuji jeho pořízení, speicálně, pokud se chystáte někam k moři.




Garnier Ambre Solaire Mist SPF50+
Voděodolná opalovací mlha na tělo Garnier je novinka letošního léta v jejich sortimentu, a nutno podotknout, že povedená. Sice má o 50 ml menší balení, než dva výše zmíněné produkty, ale taky o něco příznivější cenu. Poskytuje vysokou sluneční ochranu SPF50+ a hodí se i pro extra světlou, citlivou a intolerantní pokožku. Nezanechává bílé skvrny na pokožce ani oblečení a je bez parfemace, což někteří vyloženě vyhledávají. Já mám ráda lehkou vůni opalovacího krému/produktu, vrací mě to do dětství. Co se odolnosti na kůži týče, přijde mi, že mám u této mlhy tendenci častěji mazat, protože nezanechává tak "hutný" pocit na pokožce jako Lancaster nebo Heliocare. Pro někoho to ale právě naopak může být plusem. Tak jako tak, opalovací mlhu Garnier mohu rozhodně doporučit a myslím, že směle konkuruje zavedeným stálicím na trhu.




Garnier Ambre Solaire Serum SPF50+
Pokud nechcete mít dřív či později na obličeji nevzhledné pigmentové skvrny, mějte na paměti, že je nutné používat speciální přípravky na pleť s vysokou sluneční ochranou každý den. A to nejen v létě, a rozhodně ne jen na dovolené! Sérum Garnier nabízí vysoký stupěň ochrany SPF50+, má lehkou mléčnou konzistenci a příjemně se roztírá. Na mastnější pleť se ho taky nebojte použít, ale rozhodně bude třeba zapudrovat, pokud nejste zrovna někde u vody, zmatňujícím účinkem totiž nedisponuje. Pumpička je na můj vkus trošku tužší a občas sérum vyteče spíš bokem, než na připravené prsty. Ale s troškou cviku si zvyknete, není to nic strašného. Nemusíte se bát ani bílých skvrn typických pro hutné opalovací krémy, nic takového vám na obličeji nevznikne. Co se použití s make-upem týče, s některými má tendenci žmolkovat. Nepřišla jsem na to, proč u některých žmolkuje a u některých ne (možná olejová složka v make-upu?), takže je to asi o vyzkoušení s vaším oblíbeným make-upem, případně dopřejte v létě pleti trošku oddych a make-up úplně vynechejte. 




Uriage Hyséac Fluid SPF50+
Denní pleťový fluid značky Uriage je opakem výše zmíněného séra Garnier, a to hned v několika směrech. Jeho konzistence je trošku hustší, krémová, ale narozdíl od séra, fluid krásně zmatňuje i mastnou pleť, jakoby stáhne póry, přesto však je pleť taková nacucaná a hydratovaná, moc příjemná na dotek. I fluid nabízí velmi vysokou ochranu SPF50+ a díky extraktu z lékořice a dalším složkám je vhodný i na aknózní pleť. Neucpává póry, zklidňuje, hydratuje, zmatňuje, tak bych ho shrnula. Nemůžu říct, že by si úplně sedl s make-upem, poměrně silně žmolkuje, ale pudrové produkty snese v pohodě.  




Co říkáte na můj vyběr? Zaujal vás některý produkt? Nebo už mezi nimi máte svého ověřeného oblíbence? Ať tak jako tak, opravdu nezapomínejte na kosmetiku s SPF, minimálně tím alespoň snížíte riziko výskytu rakoviny kůže, která u nás každým rokem postihuje příliš vysoké procento lidí. 

Užívejte léto a chraňtě svou kůži!
Vaše Gábi
@beautygabu

Komentáře

Oblíbené příspěvky