Gurmánské vůně svíček WoodWick s praskajícím knotem

Krásný novoroční čas Vám přeji,

asi se mnou budete souhlasit, že k pálení svíček více láká sychravé počasí a zimní měsíce. Tedy momentálně je ideální čas doplnit zásoby a provonět si domov některou z překrásných svíček, kterých je na Notino nepřeberné množství. Já osobně zbožňuji značku WoodWick a její svíčky s praskajícím dřevěným knotem, který vám doma vytvoří atmosféru, jako byste seděli u krbu. Na dalších řádcích vám představím pár mých nových přírůstků, které řadím do kategorie svíček s gurmánskými, hřejivými vůněmi, které v zimě velmi vyhledávám.



White Honey
Svíčka White Honey, neboli Bílý med, byla jednou z mých favoritek od začátku výběru, a proto jsem ji pořídila hned v tom největším balení. Byla jsem si totiž po přečtení popisu jista, že vůně bude nádherná. A nemýlila jsem se! Zkráceně si představte sladký kandovaný pomeranč s vanilkovou orchidejí, medem a praženým karamelem. Nalákala jsem vás? Ne? Tak mrkněte na celé složení níže. Vůně je opravdu překrásná, lehce sladká, medová, čístá, provoní i větší místnost, jak je u WoodWick zvykem.

Hlava: kandovaný pomeranč, pistácie, bergamot
Srdce: káva, kakao, vanilková orchidej
Základ: med, santalové dřevo, karamel



Golden Milk
I vůně svíčky Golden milk (Zlaté mléko) je mírně nasládla, smetanová, ovšem také kořeněnější s lehce květinovým základem. Já nejdříve cítím krémové tóny, ale po zapálení je velmi intenzivní plumérie s kořením. Překrásná, nevšední vůně, která se hodí i na letní večery, nejen na zimu.

Hlava: šafrán, římský kmín, kurkuma
Srdce: plumérie, gardénie, tuberóza
Základ: mléčné tóny, vanilka, krémové tóny



Oat Flower
Přiznám se, že variantu Oat Flower (Ovesný květ) jsem vlastně vzala původně jen na barevné doladění mnou vybraných svíček. Ovšem po přivonění jsem byla tak překvapena, jak dokonale voní, že jsem opravdu ráda, že mi skončila v košíku. Je totiž naprosto božská, vyladěná a vlastně bych řekla, že se s White Honey dělí o první místo. Představte si vůni včelího medu v kombinaci s heřmánkem, květem divokého ovsa, jemným mandlovým mlékem a tonka boby. Nádhera! Za mě ideální do rustikálních, přírodnějších interiérů, chat a obydlí plných dřeva. Vůni určitě oceníte i v teplejších měsících v roce. Je božská!

Hlava: květ divokého ovsa, zelené listy, agáve, čajové lístky
Srdce: med, levandule, mandlové mléko, modrý heřmánek, růžový jasmín
Základ: ambra, vanilkový lusk, tonka boby, hnědý cukr, santalové dřevo



White Tea & Jasmine
Klasika, kterou bych vzala jako dárek, pokud si nejste jisti vkusem obdarovaného, nebo mu nechcete přivodit šok z intenzivní vůně. Stejně tak sáhněte po svíčce White Tea & Jasmine (Bílý čaj a jasmín), pokud chcete provonět interiér velmi příjemnou nevtíravou vůní, která navodí pohodu a úsměv. Do domácností, do kanceláře, do vstupních hal hotelů, do relaxačních místností, přesně tam se podle mě překrásná vůně bílého čaje s nádechem jasmínu, cedrového dřeva a růže bude hodit. 

Hlava: bergamot a čajové akordy
Srdce: růže, fialka, jasmín
Základ: cedrové dřevo, ambra, pižmo



Rosewood
Lehce exotická vůně dřevin s růžově květinovým nádechem připomínajícím jemný parfém, to je Rosewood (Palisandr). Má něžně pastelovou barvu, takže jistě potěší každou ženu nehledě na věk. Nenechte se ale zmást, vůně není nijak přeslazená, holčičkovská, je to sofistikovaná a vyvážená květinově-dřevitá vůně vhodná do všech typů prostor.

Hlava: tangerinka, čajové akordy, švestka
Srdce: roseberry, jasmín, davana
Základ: pižmo, cedrové dřevo, ambra



Co říkáte na můj gurmánský výběr? Která svíčka vás zaujala nejvíce a kterou máte v největší oblibě vy? WoodWick neustále představuje nové a nové vůně a já už si teď brousím zoubky na další, například Caramel Toasted Sesame!

Krásný rok 2022 a buďte zdraví.

Vaše Gábi
@beautygabu

Komentáře

  1. Ja som ešte nemala sviečku od Woodwick, ale už by som to mala napraviť. Veľmi ma zaujala vôňa white tea and jasmin, pretože som milovníčkou hocičoho s jasmínom♥
    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky