Hygge - útulný domov díky vonným svíčkám

Hezký den,

rovnou se zeptám, pálíte svíčky? A pálíte je po celý rok? Jistě se shodneme na tom, že přirozeně to tak nějak svádí k zapalování svíček až od chladnějšího počasí, ale naštěstí je v současnosti na výběr tolik svěžích vůní svíček, že se nemusíte bát pálit ani v létě. Nicméně v tomto článku se zaměřím vyloženě na podzimní a zimní vůně, které mají za úkol nejen navodit klidnou mysl a zútulnit interiér, ale také třeba naladit na sváteční atmosféru pomalu se blížících svátků vánočních, když současná situace nám k tomu zřejmě moc nedopomůže. 



Vybrala jsem několik svíček různých značek pro porovnání a také vosky do aromalampy, které se dají i pohodlně mixovat a vytvořit tak unikátní vůni podle svých představ. Naštěstí na Notino je výběr opravdu neskutečný! Postupně vám je představím a pokusím se i popsat jejich vůni, abych vám pomohla při rozhodování, která svíčka by pro vás mohla být ta pravá. Připraveni? Jdeme na to...

Paddywax Hygge Vetiver + Cardamom
První, co mě na této svíčce zaujalo, byl vzhled. Dávno už totiž neplatí, že svíčka je bílý parafínový vosk a knot, ale může být i designovým kouskem do interiéru, na který se budete i rádi dívat. To splňuje antracitový keramický obal (který je vhodný i do myčky) spolu s měděným poklopem svíčky Paddywax Hygge do puntíku. Navíc, jak se znám, obal rozhodně využiji i po vypálení vonného vosku, například jako dózu na sušenky, stojan na štětce či květináč. 


Vosk je sojový, tedy netoxický a mnohem zdravější pro dýchací cesty. Ale zpět k samotné vůni, ta nese název Vetiver + Cardamom, a označila bych ji za intenzivní kořeněnou, dřevitou, s jemným eukalyptovým nádechem. Esenciální olej z Vetiveru, který je jednou z hlavních složek vůně této svíčky, má uvolňující a uklidňující vlastnosti, proto je vhodné zapálit svíčku při vyčerpání, nespavosti nebo stresu. 

Hlava: drcený kardamom, eukalyptus, limetka a bergamot
Srdce: santalové dřevo, vetiver, pačuli a bílé okvětní lístky
Základ: guajakové dřevo, cedrové dřevo, pižmo a krémová vanilka

Balení 425g, cena v akci 540,-Kč, k dostání ZDE 

Yankee Candle Elevation Rice Milk & Honey
Posledních pár let jsem si zamilovala sladké medové vůně ve svíčkách. Bylo tak jasné, že i na letošní podzim si jednu pořídím. Tentokrát jsem vybrala krásku značky Yankee Candle z řady Elevation s gurmánskou vůní medu, mléka, skořice a vanilky. To jsou hlavní tóny, které z ní cítím já. 


Kromě krásné vůně však také moc hezky vypadá. Kovové víčko funguje jako stabilní podtácek, na který svíčku postavíte, když ji chcete zrovna zapálit. Vůně je poměrně intenzivní, ale určitě ne žádný bolehlav, je velmi příjemná a lahodná. Rozhodně poslouží i jako krásný dárek, co myslíte?

Hlava: skořice, med, rýže, sezam, latté
Srdce: med, vanilka, mléko
Základ: skořice, tahitská vanilka

Balení 96g, cena 343,-Kč, k dostání ZDE 

Woodwick Sacred Smoke
Ikonické svíčky s dřevěnými knoty, které při pálení vydávají zvuk praskajícího dřeva, jistě nemusím představovat. Znát je možná budete ve tvaru velkých lodiček, k dostání jsou však i v menších variantách. A přěsně tu jsem si vybrala. 


Vůně Sacred Smoke (Mystický kouř) se bude hodit do pánských kanceláří, na chalupu nebo do větších obývacích pokojů. Je kouřová, kořeněná, dřevitá, intenzivně je cítit hřebíček, dřevo a jehličnany. Provoní místnost velmi intenzivně, takže s ní doporučuji pálit opatrně.

Hlava: borovice, skořice, hřebíček
Srdce: Palo Santo (dřevo), kůže, semiš, muškátový oříšek, mléko
Základ: bříza, labdanum, olibanum, jedle, fialové dřevo, dubový mech, ambra, pižmo

Balení 85g, cena 228,-Kč, k dostání ZDE 

Country Candle Merry Christmas
Pokud hledáte vůni Vánoc, tak tahle svíčka značky Country Candle Merry Christmas ji rozhodně má! Je to prostě typická vůně těch nejkrásnějších svátků v roce, která vám okamžitě navodí tu správnou náladu. 


Hodit se bude kdykoli během svátků, při pečení, před Štědrým dnem nebo rovnou ten den. Ucítíte v ní typické koření, skořici, sladkost. Je tak akorát intenzivní na to, aby byla i v menším pokoji příjemná. 

Hlava: skořice, bobkový list
Srdce: skočice, koření
Základ: dřevité tóny, sladké tóny

Balení 104g, cena 195,-Kč, k dostání ZDE 

Vosky do aromalampy Yankee Candle
Chcete si každý den doma užívat jinou vůni, ale plné velikosti svíček by vás zruinovaly? Nebo si chcete nejdříve vůni vosků "otestovat" před nákupem velké svíčky? Pak jsou pro vás ideální vosky do aromalampy, kterých je na trhu celá řada. Já tentokrát vybrala tyto tři od značky Yankee Candle.


All is Bright - sváteční, citrusová vůně šampaňského a pižma
After Sledding - sladká gurmánská vůně javorového sirupu, slaného karamelu a vanilky
Cinnamon Stick - kořeněná skočice s hřebíčkem a cedrovým dřevem

Balení 22g, cena od 45 do 90,-Kč, k dostání ZDE 

Co říkáte? Líbí se vám můj výběr? Já jsem moc spokojená a už se těším, jaké vůně si vyberu příště.

Vy mi můžete dát zatím vědět, které svíčky jsou vaše oblíbené?

Hezký den,

Vaše Gábi
@beautygabu

Komentáře

Oblíbené příspěvky