Sluneční ochrana nejen pro mastnou pleť

Hezký den,

používáte krémy s SPF faktorem po celý rok, nebo jen v letních měsících či dokonce vůbec? Asi nemusím zmiňovat, že ideální je chránit se před slunečním zářením po celý rok, pleť vám jednou poděkuje! Sluneční záření je totiž jedním z nejvýznamějších faktorů ovlivňujících stárnutí pleti a výskyt pigmentových skvrn, o zdravotním riziku ani nemluvím. 


Speciální kategorií je pak sluneční péče určená přímo na pokožku obličeje. Já totiž na svou mastnou pleť nemůžu použít běžné opalovací krémy na tělo, natož pak různé opalovací oleje a spreje. Musím tak vybírat speciální kosmetiku, ideálně nekomedogenní a zmatňující. Naštěstí nabídka na Notino je opravdu bohatá a ten svůj produkt najde skutečně každý.

Tentokrát jsem se zaměřila na sluneční ochranu francouzské značky dermokosmetiky La Roche- Posay. Mají totiž v portfoliu právě produkty specializované na mastnou pleť, stejně tak něco, co jsem už delší dobu chtěla vyzkoušet - opalovací sprej, který můžete použít i na make-up kdykoli během dne.


Anthelios Anti-Imperfections zmatňující gel-krém
Do tohoto pleťového krému jsem vkládala velké naděje, popis totiž zní skvěle. Měl by zmatňovat, neucpávat póry a ještě poskytovat velmi vysokou sluneční ochranu. Navíc by měl působit protizánětlivě a být tak vhodný pro mastnou i aknózní pleť. Konzistence je poměrně lehká, krémová, dobře se roztírá. Chvíli trvá, než se vstřebá, matný efekt není okamžitý, ale když počkáte zhruba 10 minut, dočkáte se lehkého zmatnění. Při silnější vrstvě krém zpočátku lehce bělí, ale po vstřebání už žádný film neuvidíte. Sluneční ochrana je opravdu skvělá, krém je voděodolný a vydrží na pleti velmi dlouho.

Balení 50 ml, cena 430,- Kč, k dostání ZDE

Anthelios XL ochranný sprej
Přiznám se, že už několik let dávám přednost opalovacím mlhám a lehkým sprejům, ovšem vždy s vysokou sluneční ochranou. I značka La Roche-Posay má podobný produkt v nabídce - Anthelios XL ochranný sprej SPF 50+. Je ho velké balení 200 ml, velmi snadno se nanáší i vstřebává a je silně voděodolný. Velkou výhodou je, že nebělí, a pokud jste sami a nemá vám kdo namazat záda, jednoduše si nasprejujete záda a necháte vstřebat. Sprej funguje v jakékoli poloze, a to i vzhůru nohama. Aplikace je tak opravdu jednoduchá a rychlá. Nemusí se bát ani osoby s extra citlivou pletí, díky obsahu termální vody sprej zklidňuje pleť a nijak ji neirituje.

Balení 200 ml, cena 425,- Kč, k dostání ZDE 

Anthelios sprej na obličej proti lesku
Tohle je produkt, na který jsem byla ze všech tří nejvíc zvědavá. Speciálně v létě totiž my, které se líčíme, řešíme situaci, jak ochránit pleť v průběhu dne, když už máme make-up na sobě a nechceme se odlíčit, nanést opalovací krém a znovu nalíčit. Přesně k tomu slouží lehké spreje, na které mi dala tip skvělá Hanka (na IG jako @hankabeauty). Vyzkoušela jsem sprej ještě ten den, co jsem ho pořídila, a od té doby ho nosím pořád u sebe. Velikost je totiž také ideální, i do menších kabelek, takže na cesty či do práce jako dělané. Když o produktu hovořím jako o spreji, nemusíte se bát, jedná se v podstatě spíš o lehounkou mlhu, která váš obličej (ale i dekolt) lehounce ovane bez toho, aniž by jakkoli narušila make-up, zvlhčila řasenku apod. Zmatnění jsem nezaregistrovala, ale rozhodně mhla nezanechá ani nežádoucí lesk. Byť se balení může zdát malé, vydrží poměrně dlouho a téměř vůbec neubývá. Samozřejmě lze použít na obličej i bez make-upu, obzvlášť vhodný bude pro ty, kteří nesnesou na obličeji těžší opalovací krémy. Za sebe můžu rozhodně doporučit!

Balení 75 ml, 440,- Kč, k dostání ZDE 

Zaujal vás některý produkt z mé letní opalovací výbavy? Používáte vysoky stupeň ochrany, nebo na SPF příliš nehledíte? Budu se těšit na vaše postřehy a tipy.

Krásný slunečný den,

Vaše Gábi
@beautygabu




Komentáře

  1. Krémy na obličej s SPF se snažím používat po celý rok, v létě jsou pro mě samozřejmostí. Momentálně používám Uriage Eau Thermale, který je lehlý, hydratační a nemám po něm pocit mastného filmu na obličeji.
    Na zbytek těla preferuji různé olejíčky, většinou s ochranným faktorem 30, což mi přijde na naše podnebí většinou dostačující. :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky