Korejská kosmetika dostupnější víc než kdy jindy

Hezký den,

taky vás někdy napadlo, jak je možné, že maji Asiatky tak krásnou pleť? Jasně, z velké části za to zřejmě může i genetika, ale kosmetika, kterou používají, má zcela jistě taky svůj velký podíl. 

V Evropě zažívá korejská kosmetika velký boom už delší dobu, u nás je to pár let. Nabídka dostupných značek a oblíbených produktů je čím dál tím rozmanitější a nejsme odkázáni jen na eBay, případně jiné zahraniční e-shopy. Já jsem nedávno objevila celou speciální sekci korejská kosmetika na Notino. Tam najdete prověřené a oblíbené značky jako Mizon, Holika Holika, Missha, Cosrx, Erborian, Pyunkang Yul a jiné. Na zkoušku jsem si objednala pár kousků právě prvních dvou zmíněných značek. Které a jak mi sedly? Čtěte dále...


Plátýnkové masky Joyful Time Mizon
Plátýnkové masky se v kosmetickém světě těší velké oblibě, nejinak je tomu u mě. Ráda si je dopřávám 1-2x týdně jako následnou péči po důkladném čištění pleti pomocí jílových masek nebo enzymatických peelingů. Masky Joyfull Time značky Mizon mě oslovily hlavně svým designem, širokou nabídkou a skvělou cenou. Jednu totiž pořídíte za necelých 50 Kč,-, což už je, myslím, velmi lákavá cena. Nemusíte se však bát, i za tuto cenu dostanete kvalitu. Masky mají dostatečné prořezy pro přizpůsobení se na každou tvář, dobře sedí. Séra je v balení opravdu dost, můžete tak klidně v průběhu aplikace plátýnko znovu namočit a přiložit. Po některých jsem zaznamenala lepivý pocit na pleti, ale přiznám se, že se svou mastnější pletí tohle zažívám i u masek ostatních značek.


Plátýnkových masek Mizon je k dostání velké množství druhů, pro všechny typy pleti. Vybere si tak skutečně každý. Já vyzkoušela v podstatě všechny, ale nejvíc bych vypíchla vyživující a zpevňující masku se šnečím extraktem, hydratační s Aloe Vera, osvěžující s citronem a zjemnňující s jahodami. Nešlápnete však vedle v podstatě s žádnou, vyberte si jen podle účinků, které pro svou pleť aktuálně potřebujete.
Cena 43-59,-Kč, balení 23g, k dostání ZDE 

Sérum s pudrem proti akné Mizon
U značky Mizon ještě chvíli zůstaneme. V nabídce totiž mají úžasnou záležitost, sérum s pudrem proti akné. A protože mě akné i v mém věku ještě sem tam potrápí, nedalo mi to, abych produkt nevyzkoušela. Jedná se v podstatě o dvoufázovou koncentrovanou lokální péči, která se nanáší na noc na čistou pleť. První fáze (žlutá vrstva) obsahuje AHA a BHA kyseliny, které pomáhají jemně odstranit odumřelé buňky z aknózní pleti. Druhá fáze (růžový prášek s obsahem zinku) pak pleť zklidňuje a snižuje zarudnutí v místě zánětu. Sérum má vysoké zastoupení přírodních složek, jako například výtažky z bylin a ovoce, tea tree, grepový éterický olej.


Použití je velmi snadné. Večer pleť očistím pomocí dvoufázového čištění, následně tonizuji a nanáším lokálně sérum vatovou tyčinkou. Sérum před použitím nechám vždy alespoň hodinu stát, aby se složky nepromíchaly a fungovaly tak, jak mají. Nanáším převážně na bolavé záněty v oblasti čelisti a brady. Vždy opakuji klidně dvě, tři noci za sebou, dokud bolák bez narušení kůže nezmizí. Skutečně můžu potvrdit, že proces hojení a zklidnění je díky séru mnohem rychlejší a bezbolestnější. Navíc, byť se lahvička může zdát malá, tekutina téměř vůbec neubývá a produkt dlouho vydrží. Rozhodně doporučuji!
Cena 552,-Kč, balení 30 ml, k dostání ZDE 

Aloe sada Holika Holika
Aloe Vera je všeobecně známé pro své zklidňující, regenerační a hydratační účinky a v podstatě je to univerzální pomocník na všechny problémy kůže - popálení, akné, dehydrataci, podráždění od sluníčka, poštípání hmyzem, škrábance a mnoho dalších. Pokud si zrovna květinu aloe nepěstujete doma, doporučuji pořídit gel, nebo rovnou celou sadu Aloe Vera značky Holika Holika - rozhodně nebudete litovat, to mi věřte.


Sada obsahuje gel pro intenzivní hydrataci a osvěžení pleti s aloe vera, čistící pěnu s aloe vera a sprchový gel s aloe vera, vše ve velikosti 55 ml. Sada je ideální na cesty, ale poslouží i na domácí použití nebo na vyzkoušení před zakoupením většího balení. Vše je totiž k dostání i v plných baleních a věřte mi, že třeba Aloe vera gel 250 ml vám vydrží opravdu dlouho! Navíc je za naprosto parádní cenu 210 Kč.

Gel se báječně vstřebává, příjemně voní a skvěle zklidní jakékoli podráždění. Velmi dobře se dá použít i jako hydratační sérum na pleť pod oblíbený krém. Čistící pěnu používám převážně ráno, protože kromě čištění i citelně osvěží a zjemní pleť. Ta je pak lépe připravena na následnou péči. Sprchový gel má jemnou, svěží vůni aloe a hodí pro každý typ pleti, nevysušuje a nedráždí, lehce pění.
Cena 284,-Kč, sada 3x55 ml, k dostání ZDE

Zaujaly vás některé z testovaných produktů? A jak na vás všeobecně působí korejská kosmetika, zkoušeli jste už některou ze značek? Nezapomeňte, že na Notino je škála výběru opravdu široká!

Krásný den,

Vaše Gábi
@beautygabu


Komentáře

  1. Hodně mě zaujaly plátýnkové masky, ty jsem nezkoušela. Ale co jsem zkoušela a co je za mě super, je sérum s pudrem. To je malý zázrak! :-)
    Michaela Blog

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsou zázraky panečku. To jsem nevěděla, že se u nás prodávají tak kvalitní produkty. Já momentálně testuji přípravky z cibdol.cz. Snad se konečně na mém blogu objeví nějaká recenze. Furt se do toho nemám, přitom ztrácím potenciální návštěvy!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky