Piz Buin - léty prověřená opalovací kosmetika ze Švýcarska

Hezký den,

léto je v plném proudu, ale rozhodně ještě nekončí. Navíc před slunečními paprsky je třeba se chránit po celý rok. Proto jsem si pro vás dnes připravila recenzi opalovací kosmetiky značky Piz Buin, kterou mi na testování věnoval e-shop Elnino.cz.


Schválně, znáte značku Piz Buin? Pokud ne, zeptejte se rodičů, ti ji totiž určitě znát budou. Kosmetika je velmi uznávaná především v řadách vrcholových sportovců, konkrétně horolezců, kteří potřebují v náročných podmínkách odolnou a účinnou sluneční ochranu. Ostatně, po hoře na pomezí Švýcarských a Rakouských hranic dostala značka i své jméno. 

Na testování jsem si ponechala delší čas a skvěle mi k němu nahrávalo i tropické letní počasí s teplotami přesahujícími třiceti stupňovou hranici. Kůži jsem ošetřovala opalovacím mlékem proti sluneční alergii, chladivou opalovací pěnou, hydratačním mlékem po opalování a rty chránila balzámem s SPF 30. Jak v testu produkty obstály? Čtěte dále...

Opalovací mléko proti sluneční alergii SPF 30
Stalo se vám někdy, že se vám na kůži po opalování objevila alergická reakce v podobě přecitlivělosti, svědění, pálení nebo dokonce puchýřků či pupínků? Tak s tímhle opalovacím mlékem si můžete být jisti, že už se vám neobjeví. Já nemám nijak extrémně přecitlivělou pokožku, opaluji se celkem dobře, ale přesto jsem alergickou reakci už párkrát zažila. Řekla bych ale, že to mělo i co dočinění s jistou značkou kosmetiky, která mi tuhle reakci znásobovala a do toho extrémně silné horské slunce.


Mléko Piz Buin je lehké, nic hutného, velmi snadno se vstřebává a krásně voní. Já mám variantu aplikace pomocí střičky, což mi maximálně vyhovuje. Mléko nezanechává mastný film ani lepkavý pocit na kůži. U popisu je uvedeno, že je voděodolné, nicméně já raději vždy přidám lehkou vrstvu po každém koupání. Je fakt, že díky tomuto postupu se prostě nespálím, ale přesto jsem hezky opálená. Co se ochranného faktoru týče, pod 30 nikdy nejdu, ani když jsem už hodně opálená. Piz Buin má ale ve své nabídce i nižší faktory, pokud máte pocit, že SPF 30 je na vás moc :)
Balení 200 ml, cena 248 Kč, k dostání ZDE 

Pěna na opalování SPF 30
Tato unikátní opalovací pěna by měla mít chladivý efekt, ten jsem zaznamenala pouze jednou jedinkrát, když jsem měla lehce spálená záda po dni stráveném na slunci bez namazání. Na nepodrážděné kůži jsem však žádný chladivý efekt nepocítila. Neberu to ale jako negativum, protože jinak mě opalovací pěna nesmírně baví. Pěny prostě vládnou světu a nejinak je tomu i zde. Velmi snadno se nanáší a roztírá bez opakovaného přetírání prsty. Kéž bych tuto pěnu měla, když jsme byli poprvé jako děti u moře a já si spálila záda tak, že jakýkoli dotek nebo nanášení krému na opalování působil muka! Uvítala bych možná víc pěnu ve variantě po opalování, to by myslím ulevilo nejedněm spáleným zádům.


Pěna nezanechává lepivý pocit, ale oproti mléku mi přijde, že ji musím nanášet častěji a není tak odolná proti otěru a vodě. Tím se také zvyšuje spotřeba a musím říct, že jsem v podstatě už téměř na dně její 150 ml lahvičky. I pěnu jsem zvolila ve variantě SPF 30 a kdyby byl k dostání, klidně volím i faktor 50.


Ochranný balzám na rty SPF 30
Používáte extra péči na rty, když jste někde u moře, na horách, nebo klidně i v našich zeměpisných šířkách, kde už je posledních pár let v létě počasí jako v tropech? Já se přiznám, že jsem na to lajdák, a protože ani nijak extra netrpím na suché rty, zkrátka mě to nenapadne. Nicméně pokud hledáte výživný balzám na rty s vysokou sluneční ochranou, stejně jako ochranou proti větru a chladu na horách, pak vám Piz Buin můžu jen doporučit. Rty jsou po něm hebké, navíc zanechává jemný lesk a pocit plných, objemných rtů. Nebělí a velmi hezky voní. Na e-shopu Elnino.cz je teď za skvělou cenu!

Balení 4,9 g, cena v akci 78 Kč, k dostání ZDE 

Hydratační mléko po opalování
Ha! Tak tohle mléko po opalování je opravdu skvělé! Nejen, že má velmi lehké, řekla bych až téměř vodové složení, díky kterému se okamžitě vstřebá a hydratuje, ale taky opravdu nádherně voní. Mně vůně připomíná horské bylinky v kombinaci s klasickou svěží, krémovou vůní. Nejlepší na mléku je ale to, že obsahuje složku Tanimel, která podpoří přirozenou produkci pigmentu a doslova vám tak vytáhne opálení na vyšší level. To tak, kromě toho, že je výraznější, i déle vydrží. Mléko taky příjemně zklidňuje podrážděnou pokožku a urychluje regenerační proces. Koukala jsem, že je i ve variantě Cool s chladivým efektem. To by mohlo být fajn, pokud vám pokožka po slunění opravdu hoří a bolí.

Balení 200 ml, cena v akci 168 Kč, k dostání ZDE

Řekla bych, že z celého testovaného balíčku Piz Buin se mými největšími favority stala obě dvě mléka, na i po opalování. Tím ale rozhodně neříkám, že zbylé dva produkty nejsou dobré, to vůbec ne. Na to, jak je kosmetika Piz Buin kvalitní, je opravdu za skvělé ceny. Oproti jiným konkurenčním značkám, které zdaleka nejsou na trhu tak dlouho, se jednotlivé kousky opravdu vyplatí. Navíc jsou teď na e-shopu Elnino.cz k dostání s velkými slevami, mrkněte tady.

Který produkt z nabídky Piz Buin vás zaujal nejvíce? Už jste někdy něco od této značky měli doma? Těším se na vaše komentáře.

Děkuji Elnino.cz za poskytnutí balíčku na testování.

Krásný den, moji milí,

Gábi
@beautygabu

Komentáře

  1. Mám od nich tu opalovací pěnu a moc mi nevyhovuje. Zaprvé je ta střička taková divná, za druhý to moc nevydrží a rychle mizí. A i se to blbě maže. Jiné produkty jsem nezkusila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, s výdrží té pěny mám taky trošku problém. Opalovací mléko je za mě mnohem lepší :-)

      Vymazat
  2. Naprostý souhlas :-) . I za mě jsou nejlepší opalovací krémy , ale tak každému sedí něco jiného :-) . Já jsem si oblíbila opalovací krém od značky MÁDARA, který má SPF 50, což já potřebuji, protože jsem hodně světlý typ a navíc jako bonus i příjemně voní :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky