Philips Lumea Advanced

Láká vás představa těla bez chloupků a neustálého holení či trhání? Zaregistrovali jste přístroje, které by vám to mohly splnit, ale nevíte, zda se nemalá investice do nich vyplatí? Čtěte dál, třeba vám moje zkušenost pomůže se rozhodnout.


Na Faceboku na mě vyskočila před nějakou dobou reklama na testování Philips produktů, neváhala jsem a klikla na přiložený odkaz. Tím jsem se dostala ne web Philips, konkrétně do sekce Testování. Mimochodem, věděli jste, že něco takového existuje? Philips nabízí možnost přihlásit se jednoduchým formulářem k testování vybraných produktů z jejich nabídky, pak už stačí jen čekat, zda jste byli vybrání. Mě nejvíc zaujala právě možnost vyzkoušet přístroj Lumea Advanced, který slibuje postupné zabránění dorůstání chloupků. Netrvalo dlouho a od Philips jsem obdržela e-mail potvrzující možnost testovat. Skákala jsem radostí do stropu, to je asi jasné :) 

O přístroji jsem už samozřejmě měla nějaké informace z dřívějška, pár lidí kolem mě ho i vlastní a jsou moc spokojeni. Já osobně nemám nijak přehnané ani extra tmavé ochlupení, takže to nebylo nic, co by mě trápilo a chtěla bych se ho za každou cenu zbavit. Nicméně téměř každodenní holení a hlavně bolestivé zarůstání chloupků není nic, s čím bych se chtěla potýkat donekonečna. Možnost testovat Lumea tak byla víc než vítaná. Nemyslete si ale, že vybraný přístroj dostanete na testování "zadarmo". Abyste si mohli mašinku/y v hodnotě několika tisíc nechat, musíte splnit pár podmínek. Důležité je zmínit, že nikdo po vás nechce pochlebování a nepravdivé hodnocení. Výsledná recenze by měla vycházet čistě z vašich zkušeností a pocitů při testování. ostatně tak, jak to dělám vždy, jinak bych se do testování ani nehlásila, případně ho s díky odmítla.


Přístroj jsem vyzkoušela hned druhý den po tom, co mi kurýr přivezl očekávaný balíček. Na začátku je vhodné udělat test reakce kůže a přečíst přiložený návod. Ten totiž obsahuje celou řadu kontraindikací, které nedovolují užití přístroje. Jednou z nich je třeba příliš tmavý odstín pokožky. Naštěstí má Lumea zabudovaný indikátor odstínu kůže, který v případě zjištění nevhodného odstínu přístroji jednoduše nedovolí vyslat světelný záblesk. Dalším významným důvodem nepoužití přístroje je tetování. Tedy, v návodu jsem ho nenašla, ale vyzkoušela jsem si bolestivost svého rozhodnutí na vlastní kůži. Uvedu to na pravou míru, pokud máte kdekoli na těle tetování, neznamená to, že Lumea nemůžete použít. Můžete, jen se vyhněte místům, kde se tetování nachází, a to pěkně z dálky. Mně stačilo, že jsem záblesk vyslala kousek od tetování, které mám na nártu, ovšem světlo ho i tak zachytilo, a to tedy bolelo! Místo bylo ještě několik hodin citlivé a bolest bych popsala ke spálenině ze slunce. Po pár hodinách však bylo po všem, a už jsem si na to dala při další aplikaci velký pozor.


U většiny typů přístroje Lumea je více nástavců, které můžete použít na různá místa na těle. Můj typ, konkrétně Lumea Advanced SC1998/00 obsahuje nástavce tři. První, ten hlavní, slouží pro větší plochy, tedy hlavně nohy, ale já ho používám i na podpaží. Druhý je na oblast bikin a třetí na obličej, tedy hlavně myšleno pro použití nad horní ret apod. Okýnka pro vyslání záblesku jsou u dvou posledních nástavců menší a uzpůsobena tak, aby cílila opravdu jen na konkrétní menší plochy kůže. Kromě volby nástavce si můžete zvolit i intenzitu síly záblesku od stupně 1 (nejslabší) po stupeň 5 (nejsilnější). Doporučení na použitou intenzitu a konkrétní místo na těle najdete v tabulce, která je také obsažena v návodu. Myslím ale, že je vždy potřeba vyzkoušet, co sedí přesně vám. Asi bych ale z vlastní zkušenosti začala spíš slabší intenzitou (já začala 3) a postupně přidávat. Taky vám dám jednu radu, teplo je v pořádku, pálení už ne :))


A funguje tedy přístroj Philips Lumea Advanced? Po prvních dvou ošetřeních nohou a podpaží jsem neviděla žádný výsledek, po třetím už jsem ale druhý den necítila známé strniště a večer na to nemusela holit v podpaží pár mm chloupků (ano, v podpaží mi rostly děsně rychle a každodenní holení bylo nutnost). Po čtvrtém ošetření mi chloupky v podpaží téměř zmizely a na nohou se objevují velmi sporadicky a v mnohem menší intenzitě růstu. Nohy tedy určitě ještě několikrát ošetřím, abych měla jistotu. Každopádně účinek IPL světla tímto můžu potvrdit a přístroj doporučuji. Vím, že investice není malá, ale ten pocit hladkých nohou (a čehokoli jiného) je k nezaplacení!

Měli jste možnost přístroj vyzkoušet nebo po něm pokukujete? Co na něj říkáte? Budu se těšit na vaše komenty a postřehy!

Pěkný den, Gábi

Komentáře

  1. Ahoj
    Tak ja som už uvažovala nad prístrojom, lebo presne to zarastanie chĺpkov mi vadí najviac a som rada, že si napísala svoju skúsenosť.

    OdpovědětVymazat
  2. Very informative and impressive post you have written, this is quite interesting and i have went through it completely, an upgraded information is shared, keep sharing such valuable information. Fire tv


    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky