Odličovací balzám Clinique Take the day off

Hezký den,

taky souhlasíte s tím, že správné a důkladné odlíčení je základ pro krásnou a zdravou pleť? Já si k tomuto zjištění, pravda, musela dojít až postupem času. Naštěstí jsou dávno pryč moje "telecí" léta, kdy jsem šla spát s make-upem, případně odličovala kosmetikou s velkým obsahem alkoholu s cílem hlavně co nejvíce odmastit.

Dnes se držím základního pravidla dvojího čištění, tedy odlíčení a následné číštění. Protože ani mě v určité míře nenechává chladnou ekologie (nejsem rozhodně fanatik, ale snažím se postupně dělat drobné změny), často mě při hojném používání odličovacích tamponků napadlo, jak toto množství zredukovat, případně úplně zrušit. Mám samozřejmě doma i látkové tampony, ale přeci jen, údržba je malinko náročnější a člověk jich musí mít doma víc, aby na jedno odličování nespotřeboval všechny.


Každopádně jsem už zkoušela vícero odličovacích olejů a podobných produktů, jež fungují na pricncipu odlíčení jen za pomoci prstů a vody. A nutno podotknout, že to byla v podstatě vždy katastrofa. Řasenka rozpatlaná po celém obličeji, nedostatečné odlíčení, štípání v očích, mastný filtr na pleti...No, zkrátka už jsem téměř na produkty tohoto typu zanevřela. Ovšem potom jsem viděla na e-shopu ELNINO velmi dobře hodnocený odličovací balzám Clinique Take The Day Off (který je teď k dostání ve výhodné sadě s řasenkou), a rozhodla se ho vyzkoušet.


Balení je opravdu velké, 125ml v tekuté podobě by se tak zdát nemuselo, ale hutného balzámu na jedno odlíčení spotřebujete málo, takže balení vydrží opravdu dlouho. Četla jsem v některých recenzích, že i 10 měsíců. Tak dlouho zatím balzám nemám, ale za ty dva měsíce užívání mi přijde, že téměř nic neubylo. A jak to tedy funguje? Naberete si menší množství tuhého balzámu, ten se po dotyku s kůží začně po chvíli měnit na olej. Ideální je nanést přímo na suchou pleť, ale můžete i  navhlčit ruce nebo rovnou obličej a prsty s balzámem masírovat místa, která chceme odlíčit. Já vždy začinám pletí, první vrstvu smyju a poté naberu znovu pro odlíčení řasenky a očního make-upu.


No, prvních pár odličování dopadlo ne úplně dobře. S velmi hutnou objemovou řasenkou Collistar Volume Unico si balzám poradil až na potřetí. Stejně tak je to u jakékoli jiné hutnější řasenky, které dávám více vrstev. Vždy musím odlíčení opakovat alespoň dvakrát, ne-li třikrát. Nutno podotknout, že se balzám v podstatě vždy dostane do očí a zanechá na nic velmi nepříjemný filtr, přes který i několik vteřin velmi špatně vidím. Zkoušela jsem tomu předejít, ale pokud chci odlíčit řasenku i u víčka, a to důkladně, není jiná možnost než prsty přejíždět po řasách i u kořínků. Když už přejdu tuto fázi, kdy mám tedy odlíčenou pleť i oční make-up, musím VŽDY použít ještě klasický čistící gel, protože na pleti mám opravdu nepříjemnou olejovou vrstvu, která by mi při neodstranění dříve nepo později způsobovala zanášení pórů a záněty. Toto následné doodlíčení čistícím poduktem je právě základem dvojího číštění, které jsem zmínila na začátku článku. Týkat by se ale nemělo pouze problematické a mastné pleti, dodržovat by tento postup měly i majitelky ostatních typů pleti. Vaše pleť vám poděkuje, věřte mi.

Celkově to mám s odličovacím balzámem tak půl na půl. Svou funkci splní, ale cesta k cíli je poněkud trnitá. Rozhodně není odlíčení raz dva tak, jako ho popisují některé recenzentky ve svých článcích. Oceňuji ale složení bez parfemace a pěkný design typický pro Clinique. Vzhledem k tomu, jak dlouho balzám vydrží, se určitě vyplatí i cenově.
Balení 125 ml, cena 699,-Kč (v setu s řasenkou), k dostání ZDE

Jaké zkušenosti s Take The Day Off balzámem máte vy? A poradíte mi nějaký svůj ověřený odličovací olej, který bych měla určitě vyzkoušet, abych byla spokojená?

Děkuji ELNINO za poskytnutí produktu na testování.

Přeji krásný den,

Vaše Gábi
@beautygabu


Komentáře

Oblíbené příspěvky