Perricone MD - luxus z USA

Ahoj krásky,

kdo by nemiloval luxusní péči o pleť? Já tedy rozhodně ano! Proto jsem byla nadšena, když do ČR konečně dorazila americké značka kosmetiky Perricone MD oblíbená po celém světě, speciálně zahraničními hvězdami jako Gwyneth Paltrow, Oprah Winfrey, Charlize Theron, Uma Thurman nebo vévodkyní Meghan. Ještě větší radost jsem ale měla, když mě české zastoupení značky oslovilo, zda bych neměla zájem některé z jejich produktů vyzkoušet. Pochopitelně jsem neváhala ani vteřinu!


Kromě vysoce účinné pečující kosmetiky nabízí značka Perricone MD také dekorativní kosmetiku. Žádnou divočinu však nehledejte, produkty nesou označení NO MAKE-UP a fungují tak, aby v podstatě nebylo poznat, že nějaký make-up vůbec máte. Doslova tak splynou s pletí.

Na testování jsem si z poměrně širokého portfolia vybrala produkty tak, aby sedly mému typu pleti, tedy mastnější pleti s potřebou hydratace a protivráskové péče (30+). Kromě plných balení vybraných kousků jsem dostala i pár testerů ikonického vyživujícího séra z řady Cold Plasma+. Tohle sérum je opravdový luxus v anti-age péči a ihned po vypotřebování prvního testeru naprosto chápu, proč tomu tak je. Moje pleť byla totiž po vstřebání séra zcela vypnutá, jako by ji někdo vytáhl a zpevnil. Údajně skvěle funguje i na kruhy pod očima, to ale zatím posoudit nemůžu. Rozhodně by mě tak zajímalo, jaký efekt bude mít na pleti jeho dlouhodobější užívání!

Intenzivní tonikum
Celým názvem Intenzivní tonikum pro vyhlazení pleti a minimalizaci pórů je v podstatě produkt, který by měl následovat ihned po vyčištění pleti a slouží převážně na dočištění, tonizaci, odstranění odumřelých buněk a stažení pórů. Je velmi vhodný hlavně na mastnou pleť, proto jsem si jej taky vybrala. Dlouhodobějším užíváním by měl totiž pomocí snížit produkci mazu v pleti a odstranit nerovnosti po akné.


Jedná se o čirou tekutinu, která má velmi specifickou vůni, naštěstí ne příliš intenzivní. Nanáší se pomocí tamponku krouživým pohybem na pleť, nijak neštípe, nevysušuje, pleť je po použití hladká a zmatněná, póry viditelně stažené. Celkem zajímavé je i složení s aktivními látkami DMAE (zpevňuje a vyplňuje pleť), copper komplexem (hydratuje a aktivuje) a kyselinou salicilovou (exfoliace).
Balení 118 ml, cena 1099,-Kč, k dostání ZDE

Intenzivní hydratační krém s kyselinou hyaluronovou
Tento hydratační krém má poměrně lehkou, gelovo-krémovou konzistenci, ale ihned po nanesení je poznat, proč nese název intenzivní. Pleť je totiž okamžitě po nanesení intenzivně hydratovaná, hebká a zvláčněná. Zároveň však není mastná, právě naopak, póry jsou stažené a pleť je skvěle připravena pro aplikaci make-upu, případně nachystána na "no make-up" den :) Ideální použití je právě na den, ale dokážu si dost dobře představit, že je krém dostatečně intenzivní i na noční použití. Já ho kombinuji s retinolovými séry a funguje bezvadně.



S mou mastnou pletí si tak krém rozumí výborně a myslím, že sedne každému typu pleti. Anti-age účinky zatím nemůžu tak úplně posoudit, používám teprve krátce. Jediné, co bych možná vytkla, je balení. To je totiž v podobě poměrně hlubokého kalíšku, takže při nabírání krému zákonitě alespoň nějaké množství skončí za nehty, a to je ani nemusíte mít moc dlouhé. Ocenila bych tak spíše pumpičku. Ale to je jen drobnost, která na kvalitě produktu rozhodně neubírá.
Balení 30 ml, cena 1999,-Kč, k dostání ZDE 

Pečující rtěnka
Balzám, lesk a rtěnka v jednom, tak bych shrnula popis pro tuto pečující rtěnku. Je neskutečně krémová, hydratační, přesto však barva na rtech dobře ulpívá a výsledkem jsou lesklé, vyživené a tónované rty.



Nečekejte žádnou extra sytou pigmentaci, ale pro přirozeně šťavnaté rty je rtěnka skvělá. K ochraně rtů přispívá SPF 15. Na výběr máte ze čtyř nádherných odstínů - já mám ten nejtmavší Wine, který vypadá na rtech opravdu krásně - no posuďte sami.
Balení 4,2 g (4 odstíny), cena 799,-Kč, k dostání ZDE

Hydratační krémový make-up
Make-up je, řekla bych, jednou z ikon značky Perricone MD, právě díky svému velmi přirozenému vzhledu, přesto však sjednocení barevných nerovností. Balení je s pumpičkou, což velmi oceňuji z hlediska hygieny. Nicméně ta je malinko tužší a je potřeba s ní zacházet velmi citlivě, pokud si nechcete vyplýtvat příliš mnoho produktu najednou.


Make-up je označen jako krémový, ale konzistence je řidší než krém, velmi snadno se nanáší i zapracovává (já si nejvíc oblíbila houbičku nebo samotné prsty). Po nanesení je pleť citelně hydratovaná, viditelně barevně sjednocená. Já se svou mastnou pletí musím rozhodně pudrovat (ale to dělám v podstatě u všech make-upů i kvůli zafixování). Nebyla jsem si původně tak úplně jistá odstínem, ale ten, byť vypadá v lahvičce tmavší, nádherně splyne s odstínem vaší pleti a nijak ji neztmaví ani nezpůsobí oranžový tonus. Já mám odstín Beige, který bych doporučila ne úplně bledým brunetkám, pro bledulky je v nabídce i světlounký odstín Porcelain. Make-up obsahuje SPF 20 a chrání tak v létě i v zimě pleť před vznikem nevhledných pigmentových skvrn. Za sebe můžu make-up rozhodně doporučit, velkým plusem je i to, že neucpává póry a po zafixování odolá otěru bez problému celý den.
Balení 30 ml, cena 1499,-Kč, k dostání ZDE

Co na produkty říkáte? Protože je značka na českém trhu relativně nová, zajímá mě, zda už jste o ní slyšely i ze zahraničí, případně jste si ji dovezly z cest? Já se určitě podívám i na dalších produkty, které značka ve svém širokém portfoliu nabízí. Zajímal by vás konkrétně nějaký produkty, který bych měla otestovat?

Děkuji českému zastoupení Perricone MD za možnost objevit a vyzkoušet tuhle skvělou značku!

Krásný den přeji,

Vaše Gábi
@beautygabu

Komentáře

Oblíbené příspěvky