Novellista Couture Chic - luxusní parfémová voda s minimalistickým designem

Krásný den,

jarní dny jsou konečně tady a spolu s nimi i svátek všech maminek, který slavíme v nedělí 9. května. Každý rok potěším tu svou maminku alespoň krásnou květinou, ale letos jsem se rozhodla jí věnovat něco trošku luxusnějšího, i proto, že v roce 2021 slaví významné životní jubileum a krásné dárky si zaslouží. 

Stejně jako já, i maminka má ráda nevšední a exkluzivni parfémy. Mezi takové bezesporu patří niche parfémy italské značky Novellista se svou řadou inspirovanou příběhy, tématy, místy a postavami známých literárních děl. Vybírat můžete z parfémových vod pro muže, ženy, ale i unisex bez vymezení. 


Mě z kolekce nejvíce zaujala tajemná vůně pro ženy Couture Chic, která nese označení ovocná, květinová, gurmánská. Je velmi nadčasová i přesto, že je inspirována historickým románem o oblíbeném kadeřníkovi Marie Antoinetty.

Protože se jedná o niche parfém, můžete počítat s vysokou koncentrací nejvzácnějších přírodních ingrediencí, nejčistších silic a esenciálních olejů ve složení. Ty zaručují velmi intezivní zážitek z vůně a velkou výdrž na kůži i oblečení. 


Vůně se nádherně proměnuje a postupem času rozvíjí, proto jí po stříknutí dejte čas, ať se ukáže v celé své kráse. V první chvíli je cítit pomerančový květ, který já osobně v parfémech zbožnuji, spolu se zelenými tóny. Ty postupně ustupují ryze květinové části tvořené jasmínem sambac (další má láska), tureckou růží a kořenem kosatce. Na závěř vás pohltí sladká vlna bourbonské vanilky, pačuli a lahodné pralinky. Už jsem vás nalákala?

Hlava: pomerančový květ, zelené tóny, růžový pepř
Srdce: jasmín sambac, turecká růže, kořen kosatce
Základ: pralinka, pačuli, bourbon vanilka


Za pozoronost rozhodně stojí i miminalistický flakon a balení, u jehož otvírání si připadáte, jako byste se chystali začíst do své oblíbené knihy. Jednoduché, designové, efektní, co říkáte?

Na závěr bych jen dodala, že niche vůně jsou velmi specifické a určitě se nehodí pro každého. Celkově bych je spíš doporučila pro věkovou kategorii 30+. Nejinak je tomu u Couture Chic, vůně je překrásná, ale spíš než mně udělá radost právě mamince, která si ji zamilovala. 



Pokud chcete i tu svou maminku obradovat parfémem a nejste si jisti, vsaďte na některou ze stálic, na Notino jich najdete stovky!

Zaujala vas značka Novellista? A co říkáte na niche parfémy, jakou s nimi máte zkušenost? Podělte se o svůj oblíbený v komentáři.

Vaše Gábi
@beautygabu

Komentáře

Oblíbené příspěvky